Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Leivonta
Makea leivonta
8:00 | 15.1.2023

Karpalo-toffeepullat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Hurjan herkulliset, toffeesta makeat ja sitkeät pullat saavat raikasta tasapainoa karpaloista. Kun paistat pullat muffinivuokien kaltaisissa pullavuoissa, ne pysyvät paremmin ehyinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 kpl
50 min + kohottaminen 1 t
Helppo

Karpalo-toffeepullat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2½
dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
dl
sokeria
½
rkl
kardemummaa
½
tl
suolaa
1
kananmuna
7–8
dl
vehnäjauhoa
75
g
voita huoneenlämpöisenä
TÄYTE
50
g
pehmeää voita
2
dl
fariinisokeria
2
dl
karpaloita
noin 30
pehmeää toffeekarkkia (esim. Tsinuskitoffee)
20
kertakäyttöistä pullavuokaa
PINNALLE
kananmunaa

Vaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää jauhoja vähitellen samalla alustaen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.

  3. Leikkaa toffeet tukevalla veitsellä neljään palaan. Pidä palat erillään, sillä ne tarttuvat helposti kiinni toisiinsa.

  4. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa ilmakuplat pois ja kauli taikina isoksi levyksi (48 cm x 36 cm).

  5. Levitä pehmeä voi levylle. Ripottele päälle fariinisokeri, karpalot ja toffeet. Kääri tiukaksi rullaksi. Jaa 20 palaan.

  6. Laita pullat pullavuokiin uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Anna kohota leivinliinalla peitettynä noin puoli tuntia.

  7. Sivele pullat kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alemmalla tasolla 12–14 minuuttia.

Vinkki Pullat leviävät kypsyessään jonkin verran, joten voit laittaa kaksi pullavuokaa päällekkäin tukemaan pullaa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
makea leivonta
joulu
karpalo
Pulla
Sokerileipuri
makea joululeivonta
Toffee

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini