Naudanlihapihvit marinoidaan japanilaisten yleismaustetahnalla misolla sekä soijalla. Myös pippurikermakastike maustetaan misotahnalla. Vihreät pavut sopivat lisukkeksi.
Pippuripihvi japanilaisittain
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita misotahna ja soijakastike keskenään ja sivele pihveihin. Marinoi 30 minuuttia huoneenlämmössä.
-
Mittaa pippurikastikkeen ainekset kattilaan ja keitä kokoon, kunnes kastiketta on jäljellä noin puolet. Tarkista suola ja lisää soijakastiketta tarvittaessa.
-
Kuumenna isossa paksupohjaisessa pannussa öljy ja voi. Laita pihvit kuumalle pannulle ja paista molemmin puolin 1–2 minuuttia per puoli.
-
Anna vetäytyä 10 minuuttia foliossa. Tarjoa pippurikastikkeen, hasselbackan perunoiden ja vihreiden papujen kanssa.
Pippuriset hasselbackan perunat
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Harjaa perunat. Pane peruna isoon lusikkaan ja leikkaa 3 millin paksuisiksi viipaleiksi niin, että se jää alareunasta kiinni. Viilto ei lävistä perunaa, kun peruna on lusikassa.
-
Rouhi pippuri morttelissa.
-
Sulata voi ja lisää öljy. Pese ja leikkaa sitruunasta isoja kuorisuikaleita joukkoon. Laita perunat uunivuokaan. Kaada kuuma sitruuna-voi-öljy uunivuokaan perunoiden päälle. Mausta suolalla ja lähes kaikella mustapippurilla.
-
Paahda noin tunti, kunnes perunat ovat pehmeitä. Valele kypsymisen aikana vuokaan valuneella makurasvalla.
-
Poista lopuksi sitruunan kuorisuikaleet ja lisää vielä pippuria.