
Viisaat isoäidit sen jo tiesivät: sosekeitto on mitä mainioin ruoka. Uunissa paahtaminen syventää kasvisten makua ja korostaa niiden makeutta. Keitosta ei siis kannata unohtaa makua tasapainottavaa happoa, esimerkiksi sitruunamehua.
Paahdettu porkkanakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Leikkaa valkosipulista ”hattu” irti. Laita kasvikset ja valkosipuli leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Valuta päälle öljyä. Laita toiselle pellille huuhtaistut, valutetut kikherneet. Valuta niille öljyä. Mausta suolalla ja chilillä.
- Paista kasviksia ja kikherneitä 225-asteisessa kiertoilmauunissa. Kasvikset kypsyvät noin 25 minuutissa, kikherneille riittää noin 15 minuuttia. Jos sinulla ei ole kiertoilmauunia, niin voit myös paahtaa kikherneet pannulla öljyssä rapeiksi.
- Laita kasvikset ja puristellut valkosipulinkynnet tehosekoittimeen. Lisää kuuma kasvisliemi. Aja tasaiseksi.
-
Laita seos kattilaan. Lisää kookoskerma, vaahterasiirappi ja mausteet. Lämmitä seos. Terästä maku sitruunamehulla juuri ennen tarjoilua.
-
Tarjoa paksun jogurtin ja kikherneiden kanssa. Viimeistele halutessasi korianterilla tai lehtipersiljalla.