Kun lasissa on pinot noiria ja lautasella ankkaa, tietää olevansa hyvässä seurassa. Nuudelit on maustettu vietnamilaisittain.
Aasialaiset ankkanuudelit
Ainekset
Työvaiheet
-
Paista ankanrinnat. Tee rasvaan viillot. Mausta ankanrinnat suolalla ja pippurilla, ja laita kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin. Lämmitä pannu keskilämmölle. Paista, kunnes rasva on muuttunut kauniin kullanruskeaksi. Käännä ja paista myös lihapuolelle kaunis väri.
-
Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Laita ankanrinnat pieneen uunivuokaan ja 175asteiseen uuniin noin 6 minuutiksi tai kunnes niiden sisälämpö on 58 astetta. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Lisää ne ja kalakastike ankanrintojen päälle ja purista joukkoon limettimehu. Kääntele sekaisin. Pidä lämpimänä folion alla.
-
Tee kastike. Laita vesi kulhoon ja sekoita siihen maissitärkkelys. Lisää osterikastike ja soija.
-
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne lävikössä, kumoa takaisin kattilaan ja lisää öljy.
-
Leikkaa varsiparsakaalit pieniksi suupaloiksi. Viipaloi chili. Paista varsiparsakaalia ja chiliä kuumalla pannulla öljyssä muutama minuutti. Kaada joukkoon osterikastikeseos. Anna lämmetä. Kun kastike on sakeutunut, lisää nuudelit.
-
Nosta nuudeliseos tarjoilukulhoihin. Lisää ankanrinnat, hienonna päälle kevätsipulia ja viimeistele yrteillä. Purista päälle limettimehua.
Vinkki Voit halutessasi suikaloida ankanrinnat ja paistaa ne pannulla öljyssä. Paistoaika on noin 5 minuuttia.