
Karamellisoidun sokerin makua löytyy pohjasta keksien muodossa, täytteestä biscoff-tahnana ja vielä ohuena huntuna kakun pinnalta.
Karamellisoitu juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
-
Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.
-
Sekoita tuorejuusto, sokeri ja keksitahna sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kerma ja perunajauhot. Sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
-
Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Ota kuuma kakku uunista varovasti ja ripottele ruokosokeri pinnalle. Laita kakku takaisin uuniin vielä noin 15 minuutiksi. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin tunti ennen irrottamista.
-
Laita kakku vadille. Levitä ranskankermaa kakun pinnalle ja viipaloi mansikoita päälle. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.