
Lisää kiisselin pinnalle vielä reilusti mustikoita ja rosmariinia ja ala lusikoida
Mustikkakiisseli ja mascarponekerma
Ainekset
Työvaiheet
- Laita vesi kiehumaan. Keitä mustikoita ja rosmariininoksaa noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Purista mustikoista kaikki mehu liemeen.
- Lisää liemen joukkoon sokeri ja suola. Kiehauta niin, että sokeri liukenee.
- Valmista suurus pienessä kulhossa. Sekoita perunajauhot tasaisesti sitruunamehuun haarukan avulla.
- Ota kattila pois liedeltä. Kaada suurus ohuena nauhana liemen joukkoon. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin kiehahtaa. Kaada kiisseli jäähtymään tarjoilukulhoon.
-
Vatkaa sähkövatkaimella mascarpone ja kerma pehmeäksi vaahdoksi. Makeuta sokerilla.
-
Lisää jäähtyneen kiisselin päälle mascarponevaahtoa ja mustikoita tai tarjoa sellaisenaan.