Oskarinleipä on vuosikymmenten takaa tuttu ravintolaklassikko. Alun perin leivän päälle laitettiin possupihvi, parsaa ja katkarapuja. Salaattiversiossa merellisyyttä tuo mäti. Choron-majoneesi on muunnelma béarnaisesta.
Oskarinsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Nosta liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kokkausta. Yhdistä morttelissa paprikajauhe, fenkolinsiemenet, suola ja pippuri. Jauha mausteet ja taputtele ne lihan pinnalle.
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista lihan pinta öljyssä pannulla. Laita lihaan sisälämpömittari ja kypsennä uunivuoassa noin 30 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 72 astetta. Nosta uunista ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia.
-
Hienonna sipuli sauvasekoittimen kulhoon. Tipauta joukkoon muna. Lisää etikka, tomaattipyree ja mausteet. Paina sauvasekoitin munankeltuaisen päälle kulhoon, lisää öljy ja käynnistä laite. Käytä sekoitinta 20 sekuntia kulhon pohjassa ja nosta sitten laitetta hitaasti, kunnes majoneesi sakeutuu.
-
Höyrytä tai keitä parsakaaleja muutama minuutti. Pilko kasvikset ja laita ainekset tarjoiluastiaan. Viipaloi liha salaatin päälle. Lusikoi pinnalle majoneesia ja koristele mädillä.