ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Oskarinleipä on vuosikymmenten takaa tuttu ravintolaklassikko. Alun perin leivän päälle laitettiin possupihvi, parsaa ja katkarapuja. Salaattiversiossa merellisyyttä tuo mäti. Choron-majoneesi on muunnelma béarnaisesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Oskarinsalaatti

Ainekset

600
g
porsaan sisäfilettä
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
fenkolinsiemeniä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
rkl
öljyä
CHORON-MAJONEESI
1
salottisipuli
1
muna
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
tomaattipyrettä
½
tl
kuivattua rakuunaa
½
tl
suolaa
dl
öljyä
SALAATTI
1
pss (150 g)
varsiparsakaalia
1
ruukku salaattia
1
pieni kurkku
1
paprika
½
rs (250 g)
viinirypäleitä
1
rs (100 g)
kirjolohen mätiä

Työvaiheet

  1. Nosta liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kokkausta. Yhdistä morttelissa paprikajauhe, fenkolinsiemenet, suola ja pippuri. Jauha mausteet ja taputtele ne lihan pinnalle.

  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista lihan pinta öljyssä pannulla. Laita lihaan sisälämpömittari ja kypsennä uunivuoassa noin 30 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 72 astetta. Nosta uunista ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia.

  3. Hienonna sipuli sauvasekoittimen kulhoon. Tipauta joukkoon muna. Lisää etikka, tomaattipyree ja mausteet. Paina sauvasekoitin munankeltuaisen päälle kulhoon, lisää öljy ja käynnistä laite. Käytä sekoitinta 20 sekuntia kulhon pohjassa ja nosta sitten laitetta hitaasti, kunnes majoneesi sakeutuu.

  4. Höyrytä tai keitä parsakaaleja muutama minuutti. Pilko kasvikset ja laita ainekset tarjoiluastiaan. Viipaloi liha salaatin päälle. Lusikoi pinnalle majoneesia ja koristele mädillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla