Mehevä kasvislasagne on niin täyteläistä, ettei jauhelihaa jää kaipaamaan kukaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo
Soijarouhelasagne
Ainekset
9
lasagnelevyä
Soijarouhekastike
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1½
tl
paprikajauhetta
2
dl
tummaa soijarouhetta
1
prk (390 g)
tomaatti-chilimurskaa
2–3
dl
vettä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
Juustokastike
2
rkl
öljyä
¾
dl
vehnäjauhoja
½
l
maitoa
3
dl
mozzarellaraastetta
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
ruukku basilikaa
1
dl
mozzarellaraastetta
Työvaiheet
- Valmista soijarouhekastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuleita pari minuuttia ja lisää joukkoon paprikajauhe ja soijarouhe. Kääntele pari minuuttia.
- Lisää kastikkeeseen loput ainekset. Hauduta noin 10 minuuttia. Lisää tilkka vettä, jos kastike kuivuu liikaa.
- Tee juustokastike. Lisää öljy ja jauhot pinnoitettuun kattilaan. Sekoittele niitä miedolla lämmöllä. Lisää maito vähitellen ja sekoita samalla. Hauduta 5 minuuttia ja sekoita yhä. Lisää juustoraaste ja suola.
- Halkaise puolet tomaateista ja riivi basilikasta lehdet.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Lisää suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle ohut kerros soijarouhekastiketta. Lisää päälle kolme lasagnelevyä, soijarouhe- ja juustokastiketta, halkaistuja tomaatteja ja basilikaa. Tee samaan tapaan vielä kaksi kerrosta. Kuorruta lasagne juustokastikkeella. Ripottele pinnalle kokonaiset tomaatit ja mozzarellaraaste.
- Kypsennä lasagnea uunin alatasolla noin 30–40 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.