
Homejuustot, parmesaani, paahdetut pähkinät, savukala, suolaliha tai leikkeleet sopivat salaattia täydentämään.
Punajuuri-viikunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta punajuurien liemi pakkauksesta kattilaan. Lisää kastikkeen etikka, sokeri, suola ja pomeranssi. Keitä reippaasti kuplien 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää oliiviöljy ohuena nauhana. Anna jäähtyä.
- Kuivaa ja pilko punajuuret. Viipaloi viikunat, revi salaatti suupaloiksi ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja halkaise rypäleet. Suikaloi kaali.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista kaalia hetki. Lisää vesi ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kaalin jäähtyä ennen salaatin kokoamista.
- Laita salaatti esille isoon tarjoiluastiaan. Sekoita joukkoon kastike.