Linssit tuovat porkkanalaatikkoon reilusti proteiinia. Jos pidät sitruunasta, lisää laatikkoon raastettua sitruunankuorta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
30 min + 30 min
Helppo
Porkkana-linssilaatikko
Ainesosat
1
dl
kaura-ateriajyviä (Myllärin)
1
kg
porkkanoita
2
dl
porkkanoiden keitinvettä
1
sipuli
1
rkl
öljyä
1
sitruuna
2
dl
kypsiä punaisia linssejä
2½
dl
kaurakermaa
2
rkl
tummaa siirappia
1½
tl
Ras el hanout -mausteseosta
1½
tl
suolaa
Pinnalle
2
rkl
mantelijauhetta
2
dl
pekaanipähkinöitä
2
rkl
tummaa siirappia
½
tl
suolaa
Vaiheet
- Keitä kaurajyvät kypsiksi suolatussa vedessä.
- Kuori ja pilko porkkanat. Keitä ne kypsiksi vähässä vedessä. Valuta porkkanat, mutta ota keitinlientä talteen 2 dl. Soseuta porkkanat ja liemi sauvasekoittimella.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kuullota silputtu sipuli öljyssä paistinpannulla. Purista sitruunan mehu.
- Lisää porkkanasoseeseen keitetyt kaurajyvät, sipulit, linssit, kaurakerma, sitruunamehu, siirappi ja mausteet.
- Levitä massa uunivuokaan. Ripottele päälle mantelijauhetta. Kypsennä laatikkoa 30 minuuttia.
- Karamellisoi pekaanipähkinät. Paahda pähkinöitä muutama minuutti paistinpannulla. Sekoita joukkoon siirappi ja suola. Laita pähkinät ennen tarjoilua porkkanalaatikon pinnalle.