Emma Soppa365 on lisännyt 263 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min + pakastaminen
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääri-lohirullat

Ainekset

600
g
lohifileetä
tl
karkeaa merisuolaa
Täyte
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
inkivääritahnaa
dl
ruohosipulisilppua

Työvaiheet

  1. Pyyhi lohifileen pinta ja nypi pois mahdolliset ruodot. Ripottele päälle suola. Anna kalan maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
  2. Notkista sillä välin tuorejuusto ja sekoita joukkoon inkivääritahna. Silppua ruohosipuli.
  3. Pyyhi lohen päältä suola. Leikkaa filee graavikalan tyyliin ohuiksi viipaleiksi.
  4. Levitä noin 60 cm pitkä tuorekelmun pala työpöydälle. Levitä lohipalat limittäin kelmulle suorakaiteen muotoon noin 40 x 25 cm:n levyksi. Levitä päälle tuorejuusto ja ruohosipuli.
  5. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiiviille rullalle kääretortun tapaan. Kääri tuorekelmu tiukasti kalarullan ympäri. Pakasta rulla.
  6. Ota lohirulla pakastimesta. Sulata noin 15 minuuttia ja leikkaa terävällä veitsellä annoskiekoiksi. Nosta palat tarjolle ja koristele ruohosipulilla.

Vinkki! Kääri rulla pakastimeen jo viikkoa ennen aattoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sipulit ja sitruunat paistuvat maukkaiksi samalla uunipellillä täytetyn siian kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen basilikasiika

Ainekset

1
iso tai kaksi pienempää siikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sitruunapestoa
1
dl
kuivahtaneita leipäkuutioita
1
sitruuna
1
ruukku basilikaa
2–4
kevätsipulia varsineen
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Poista siikojen sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Laita kala uunipellille leivinpaperille.

  3. Hiero siikojen sisään suolaa ja levitä pestoa. Kuutioi kuivat leivänkannikat. Pese sitruuna ja viipaloi siitä puolet. Lohko toinen puolikas. Laita leipäpaloja, sitruunaviipaleita ja basilikanlehtiä kalojen täytteeksi.

  4. Pese ja halkaise sipulit. Laita sipulit ja sitruunalohkot pellille kalan viereen. Sipaise sipulien pintaan öljyä ja rouhi päälle kevyesti suolaa.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Retiiseistä ravistellaan täydellisen raikas lisuke paistetuille kuhafileille ja pehmeälle perunamuusille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kuha ja hölskyretiisit

Ainekset

600
g
kuhaa fileenä
25
g
voita
½
ruukkua timjamia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua valkopippuria
HÖLSKYRETIISIT
1
nippu retiisiä
½
kurkku
1
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hölskyretiisit. Pese ja viipaloi retiisit. Halkaise kurkku. Koverra pois siemenet ja kuutioi kurkku. Lisää kasvikset kannelliseen rasiaan.

  2. Kaada kasvisten päälle etikka, sokeri ja suola. Ravista muutama minuutti.

  3. Poista kuhafileistä ruodot. Viipaloi fileet annospaloiksi.

  4. Sulata voi pannulla. Lisää timjamin oksia voihin hautumaan muutamaksi minuutiksi. Paista kalapaloja yrttivoissa noin 5 minuuttia. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.

VINKKI! Tarjoa kuha perunamuusin kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 311 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Mikko Hannula

Savulohi-fenkolipasta valmistuu nopeasti. Voit vaihtaa savulohen myös kylmäsavuloheen tai vaikka broileriin. Näin saat samasta kastikkeesta useamman vaihtoehdon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savulohi-fenkolipasta

Ainekset

400
g
tagliatellea tai täysjyvä spagettia
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
1
fenkoli
1
rkl
rypsiöljyä
3
dl
suolatonta kasvislientä
2
dl
kevyt ruokakermaa 4 %
1
sitruuna
200
g
savulohta
½
dl
ruohosipulia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita pastavesi kiehumaan.

  2. Kuori salottisipulit ja valkosipulinkynnet, hienonna. Pese fenkoli, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Säästä fenkolin varret koristeluun.

  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Kuullota salottisipuleita öljyssä minuutin ajan. Lisää valkosipulit, kuullota hetki. Lisää fenkolit, kasvisliemi ja kerma. Anna kiehua noin 5 minuuttia.

  5. Pese sitruuna ja raasta hienolla terällä, lisää kuoriraaste kastikkeen joukkoon. Purista 1 rkl sitruunamehua joukkoon.

  6. Lisää paloiteltu savulohi, hienonnettu ruohosipuli, suola ja rouhittua mustapippuria. Tarkista maku. Valuta pasta ja tarjoa kastikkeen kanssa, joko erikseen tarjottuna tai sekoita pasta ja kastike keskenään. Koristele fenkolin varsilla.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1175 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Näin hyviä eväitä ei saa huoltikselta. Mehevien täyteleipien sisällä on munavoita, lohta ja avokadoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 voileipää
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokado-lohileivät

Ainekset

8
paahtoleipäviipaletta
5
munaa
rkl
margariinia
ripaus suolaa
200
g
savulohta
2
avokadoa
1
ruukku roomansalaattia

Työvaiheet

  1. Tee ensin munavoi. Keitä munia vedessä 10 minuuttia. Nosta ne jääkylmään veteen jäähtymään. Kuori munat ja murskaa ne haarukalla. Lisää margariini ja suola.
  2. Paloittele lohi. Kuori ja viipaloi avokadot.
  3. Asettele paahtoleipäviipaleet työlaudalle. Sipaise palojen päälle munavoita.
  4. Lisää neljän paahtoleivän päälle kalaa, avokadoa ja salaattia.
  5. Paina täytettyjen leipien kanneksi paahtoleipäpalat.
  6. Leikkaa leivät kahteen osaan.

Vinkki! Täytteeksi sopivat myös valmiiksi paahdetut kanalastut.