Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Suolainen leivonta
12:17 | 17.12.2025

Suppispasteijat

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 421 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Suppilovahveroista ja ohrasta syntyy mehevä täyte herkullisille pasteijoille. Tarjoa suppispasteijoita iltapäiväkahvilla tai vaikka riisipuuron lisäksi aattoaamuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 kpl
1 t 30 min
Helppo

Suppispasteijat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

250
g
voita
4
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
maitorahkaa
TÄYTE
¾
dl
rikottuja ohrasuurimoita
200
g
suppilovahveroita (pakaste)
1
pieni rosmariininoksa
1
dl
ranskankermaa
¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
PÄÄLLE
1
kananmuna
2
rkl
unikonsiemeniä

Vaiheet

  1. Kuutioi kylmä voi. Nypi voi, jauhot ja suola muruiksi. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneella.
  2. Lisää maitorahka. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.
  3. Valmista täyte. Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata ja valuta sienet. Hienonna sienet ja rosmariini veitsellä. Sekoita täytteen ainekset kulhossa.
  4. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 4 mm paksuksi levyksi. Ota muotilla levystä pyöreitä pohjia.
  5. Laita pohjille reilu teelusikallinen täytettä ja kostuta reunat vedellä. Taita puolikuun muotoiseksi pasteijaksi. Painele reunat kiinni haarukalla tai muottirenkaan reunalla.
  6. Voitele pasteijat munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista pasteijoita 225-asteisessa uunissa 12–14 minuuttia.

VINKKI! Voit käyttää myös muita metsäsieniä. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota ne ensin ja purista huolellisesti kuiviksi.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Leivät & piirakat
pasteija
Vegebaari
joulu
suolainen leivonta

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini