Kodin Kuvalehti on lisännyt 1180 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Valitse maku ja ryhdy puuhiin! Saat käden käänteessä kaksi tai neljä herkkuviineriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4 leivosta
Valmistusaika
25 min + sulatus
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäviinerit

Ainekset

2
lehtitaikinalevyä
1
muna
Kirsikkatäyte
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
½
prk
rommi-kirsikkamarmeladia (Pirkka)
pari palaa tummaa suklaata
Persimonitäyte
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa, paistonkestävä
1
persimoni
1
rkl
hasselpähkinärouhetta
2
rkl
vaaleaa siirappia

Työvaiheet

  1. Valitse, teetkö kaksi kirsikkaviineriä vai neljä persimoniviineriä. Ota lehtitaikinalevyt leivinpaperille sulamaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Leikkaa taikinalevyt neliöiksi.
  3. Tee kaksi kirsikkaleivosta näin: Paina kahden taikinaneliön keskeltä muotilla ympyrä. Voitele kokonaisten neliöiden reunat munalla ja nosta reiälliset neliöt kokonaisten päälle. Levitä reikään lusikallinen kirsikkamarmeladia. Voitele leivoksen reunat munalla.
  4. Paista leivonnaisia 10–15 minuuttia, kunnes ne kohoavat lehteviksi ja saavat väriä.
  5. Lusikoi aukkoon vaniljarahkaa. Lisää pinnalle vielä marmeladia ja rouhittua suklaata.
  6. Tee neljä persimonileivosta näin: Levitä taikinaneliöiden keskelle vaniljarahkaa ja muutama persimoniviipale. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.
  7. Paista leivonnaisia 10–15 minuuttia. Lisää pinnalle loraus siirappia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 332 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Haukimurekepihveistä syntyvät kesän parhaat hampurilaiset. Haukifileet on helppo jauhaa tehosekoittimessa niin, että pienet ruodot katoavat massaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pihviä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Haukipurilaiset

Ainekset

600
g
jauhettua haukea
1
dl
kermaa
1
muna
1
rkl
perunajauhoja
1
limetin raastettu kuori
1
rkl
limetin mehua
1
rkl
raastettua inkivääriä
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
chilijauhetta
tl
suolaa
KASTIKE
2
dl
turkkilaista jugurttia
3
rkl
sweet chili -kastiketta
LISÄKSI
6
hampurilaissämpylää
1
sipuli
1
rkl
öljyä
2
tomaattia
salaattia

Työvaiheet

  1. Sekoita kerma, muna ja perunajauhot.

  2. Pese limetti. Raasta vihreä kuori ja purista ruokalusikallinen mehua. Raasta inkivääri.

  3. Sekoita kaikki ainekset jauhetun kalan joukkoon.

  4. Yhdistä jugurtti ja sweet chili -kastike.

  5. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista sipuli raukeaksi öljyssä pannulla. Viipaloi tomaatti ja revi salaatti.

  6. Taputtele murekemassasta kostutetuin käsin kuusi pihviä.

  7. Paista pihvit öljyssä pannulla, n. 4 minuuttia molemmin puolin.

  8. Paahda sämpylät ja kokoa hampurilaiset tarjolle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3406 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Fetalla ja lehtikaalilla täytetty kierreleipä sopii sellaisenaan raikkaan salaatin tai sakean kasvissopan seuraan. Fetamurujen joukossa saa olla isojakin sattumia, sillä ne pehmenevät paiston aikana juuri sopivasti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
40 min + kohotus ja kypsennys 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Fetakierreleivät

Ainekset

1
annos taikinaa (ks. ohje alla)
TÄYTE
100
g
lehtikaalia
1
ps (65 g)
babypinaattia
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
200
g
fetajuustoa
LISÄKSI
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Valmista ja kohota taikina ohjeen mukaan.

  2. Leikkaa kaalinlehdistä kova keskiruoti pois ja laita lehdet tehosekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon pinaatti ja tuorejuusto, ja pyöräytä seos koneella rouheaksi tahnaksi. Murustele feta valmiiksi.

  3. Kaada taikina alustalle ja jaa se kahteen palaan. Kauli taikinapala noin 25 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Jaa puolet täytteestä levylle niin, että toisesta pitkästä reunasta jää 1 cm:n kaistale tyhjää. Ripottele puolet fetamuruista täytteen päälle. Rullaa taikinalevy tiiviiksi pötköksi kohti tyhjää kaistaletta. Nipistele rulla huolellisesti kiinni. Leikkaa rulla pitkittäin halki terävällä veitsellä, mutta jätä toinen pää ehjäksi noin 2 cm:n matkalta. Puno leipä kierteiseksi. Nipistele auki leikattu pää kiinni ja käännä se kevyesti leivän alle. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Tee toinen leipä samalla tavalla. Anna leipien kohota liinan alla 30–40 minuuttia.

  4. Voitele leivät kananmunalla. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Perusleipätaikina

Ainekset

5
dl
maitoa
50
g
hiivaa
2
tl
sokeria
2
tl
suolaa
½
dl
öljyä
n. 12–13
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele joukkoon hiiva. Sekoita sokeri, suola ja öljy joukkoon. Alusta jauhot nesteeseen. Sämpylä- ja patonkitaikina saa jäädä aavistuksen pehmeämmäksi kuin leipätaikina. Vaivaa taikinaa 2–3 minuuttia.

  2. Anna taikinan kohota liinan alla 30–40 minuuttia ja leivo sitten leiviksi, patongeiksi tai sämpylöiksi.

Hyvä terveys on lisännyt 318 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Keitä kvinoa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, jolloin leivontapäivään jää vain taikinan sekoitus ja paisto. Kohottamisenkin voi ohittaa sillä hiivan sijaan käytetään leivinjauhetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
10 min + kvinoan keittäminen 15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoa-kurpitsansiemensämpylät

Ainekset

¾
dl
kvinoaa
2
dl
kaurajauhoja
dl
gluteenitonta jauhoseosta
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
rkl
kurpitsansiemeniä
2
dl
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa siivilässä kylmällä vedellä ja keitä sitten kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti ja anna jäähtyä hetki.

  2. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja kurpitsansiemenet. Lisää joukkoon vesi ja kvinoa ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä löysäksi.

  3. Nostele gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotetuin sormin uunipellille 10 sämpylää. Kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen halkaisemista.

Hyvä terveys on lisännyt 318 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Tästä ei leivän leipominen enää helpotu. Sekoita aineet, anna kohota vuoassa ja kypsennä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 leipää (= 20 viipaletta)
Valmistusaika
5 min + kohottaminen 1 t + kypsennys 1 1⁄2
Vaikeustaso
Helppo

Maltainen vuokaleipä

Ainekset

6
dl
appelsiinitäysmehua
50
g
hiivaa
1
dl
siirappia
tl
suolaa
2
dl
kaljamaltaita (esim. Tuoppi)
dl
siemensekoitusta (esim. pellavan-, auringonkukan- ja kurpitsansiememiä)
dl
ruishiutaleita
2
dl
ruisjauhoja
4
dl
vehnäjauhoja
3
dl
täysjyvävehnäjauhoja
VOITELU
1
rkl
vettä
1
rkl
siirappia
LISÄKSI
2
rkl
kasvimargariinia vuokiin

Työvaiheet

  1. Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi. Murustele hiiva joukkoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Lisää kaikki loput leivän aineet nesteeseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  2. Voitele kaksi suorakaiteen muotoista leipävuokaa (vetoisuus n. 1,2–1,5 l) ja jaa taikina vuokiin. Peitä vuoat leivinpaperilla ja anna kohota noin 1 tunti.

  3. Paista leipiä uunin alatasolla 175 asteessa 1 ½ tuntia.

  4. Yhdistä vesi ja siirappi. Voitele leipiä paistamisen loppuvaiheessa noin puolella seoksesta ja tee toinen voitelukerta heti leipien uunista pois ottamisen jälkeen.

  5. Anna leipien jäähtyä hetki ennen kumoamista. Tarjoa punajuuri- tai hernehummuksen kanssa.