Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 dl
20 min
Helppo
Fenkolisalaatti
Ainesosat
1
(n. 450 g)
fenkoli
1
dl
vettä
¾
dl
vaaleaa balsamicoa tai valkoviinietikkaa
½
dl
sokeria
½
tl
suolaa
1
rkl
korianterin siemeniä
kannellinen purkki
Vaiheet
- Leikkaa fenkolista kuivat päät. Lohko fenkoli ja leikkaa kantapala pois. Höylää fenkoli mahdollisimman ohuiksi lastuiksi esimerkiksi raastinraudan viipalointiterällä.
- Mittaa vesi, balsamico tai etikka ja sokeri kattilaan. Kiehauta liemi.
- Paahda korianterin siemeniä kuivalla paistinpannulla muutama minuutti.
- Laita fenkolilastut ja korianterin siemenet kannelliseen lasipurkkiin. Kaada kuuma liemi päälle. Sulje kansi ja ravistele salaattia minuutin ajan.
Vinkki! Fenkolisalaatti säilyy viileässä noin viikon.