Lämpimään kreikkalaiseen salaattiin tulee himo! Paahtunut feta on pehmeä kesäherkku, joka maistuu myös jäähtyneenä.
Lämmin fetasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 220 asteeseen.
-
Kuivaa fetan pinta. Puolita tomaatit ja pilko paprikat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa sipuli lohkoiksi. Halkaise sitruuna.
-
Laita paprikat, sipulit, fetat, oliivit ja sitruunan puolikkaat laakeaan uunivuokaan. Lisää joukkoon öljy, suola ja oregano. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.
-
Lisää tomaatit uunivuokaan. Kypsennä vielä 5 minuuttia. Ota vuoka uunista. Purista lopuksi joukkoon lämmin sitruunamehu.
VINKKI! Voit tehdä lämpimän fetasalaatin myös grillissä. Laita ainekset kuumuuden kestävään vuokaan ja kypsennä epäsuoralla lämmöllä.