
Tätä on pakko kokeilla! Makean pitsan ohuella pohjalla mustikat ja karhunvatukat pääsevät mahtavasti oikeuksiinsa.
Mustikka-karhunvatukkapitsa
Ainekset
Työvaiheet
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, siirappi, suola ja jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan. Kauli tai taputtele osat jauhotetuin käsin ohuiksi pohjiksi, joiden leveys on runsaat 15 cm.
- Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto. Lusikoi seos pizzapohjille. Jaa marjat päälle. Kypsennä pizzoja kuumassa uunissa noin 10–12 minuuttia.
- Rouhi mantelit palasiksi veitsellä. Viimeistele pizzat tuoreella mintulla, mantelirouheella ja lorauksella vaahterasiirappia. Syö kuumina.