
Kahden kerroksen marjakakku on mukaelma amerikkalaisesta juustokakusta.
Kahden kerroksen kakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Pingota irtopohjavuuan (läpimitta 22–24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita muskotti ja voisula kekseihin. Taputtele seos tiiviisti vuuan pohjalle, levitä mustikat päälle ja siirrä kakku kylmään.
-
Sekoita täytteen ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Siivilöi maissijauhot sekaan viimeisenä ja kaada täyte vuokaan mustikoiden päälle. Täräytä vuokaa kevyesti pöytää vasten, jotta täyte tasoittuu.
-
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja paista 60–80 minuuttia. Kakku on valmis, kun täyte vielä vähän tutisee keskeltä. Nosta kakku pöydälle ja lusikoi pinnalle keskenään sekoitetut smetana ja sokerit. Paista kakkua vielä 10 minuuttia.
-
Anna kakun jäähtyä ja kiinteytyä vähintään 4 tuntia. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.