
Ihanat pikkupavlovat ovat täydellinen jälkkäri uudenvuodeniltaan. Marengit ja marinoidut päärynät voi valmistaa etukäteen, jolloin jälkiruoat on helppo rakennella suoraan tarjolle.
Päärynä-kardemumma-pavlovat
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori päärynät. Kuori punajuuri. Laita kattilaan vesi, sokeri, mausteet ja punajuuri. Pese sitruuna, kuori se kuorimaveitsellä ja purista mehu. Lisää ne joukkoon.
-
Kiehauta ja lisää päärynät. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä. Varmista kypsyys haarukalla. Nosta kattila liedeltä ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä.
-
Valmista marengit. Erottele valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Yhdistä sokeri ja perunajauhot. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella. Lisää sokeri-perunajauhoseos parissa erässä koko ajan vatkaten. Jatka vaahdottamista, kunnes seos on kiiltävää ja kiinteää.
-
Lusikoi marenki keoiksi leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 120-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia, kunnes marengit ovat päältä rapeita ja irtoavat paperista. Marengit saavat jäädä sisältä pehmeiksi.
-
Laita kaikki kardemummavaahdon ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
-
Kokoa pavlovat juuri ennen tarjoilua. Nosta marengit lautasille. Lusikoi päälle kardemummavaahtoa ja asettele lopuksi pinnalle päärynät.
Vinkki Voit valmistaa päärynät edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa liemessä.