Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
10:00 | 30.12.2024

Päärynä-kardemumma-pavlovat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Lilli Munck ja Viivi Valo Kuva Tuomas Kolehmainen

Ihanat pikkupavlovat ovat täydellinen jälkkäri uudenvuodeniltaan. Marengit ja marinoidut päärynät voi valmistaa etukäteen, jolloin jälkiruoat on helppo rakennella suoraan tarjolle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
30 min + maustuminen ja marengin paahtuminen 1 t
Helppo

Päärynä-kardemumma-pavlovat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
valkuaista
1½
dl
sokeria
2
tl
perunajauhoja
HAUDUTETUT PÄÄRYNÄT
6
pientä päärynää
1
pieni punajuuri
5
dl
vettä
1½
dl
sokeria
1
kanelitanko
2
tähtianista
1
sitruuna
KARDEMUMMAVAAHTO
2
dl
vispikermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
½
dl
tomusokeria
2
tl
jauhettua kardemummaa

Vaiheet

  1. Kuori päärynät. Kuori punajuuri. Laita kattilaan vesi, sokeri, mausteet ja punajuuri. Pese sitruuna, kuori se kuorimaveitsellä ja purista mehu. Lisää ne joukkoon.

  2. Kiehauta ja lisää päärynät. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä. Varmista kypsyys haarukalla. Nosta kattila liedeltä ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä.

  3. Valmista marengit. Erottele valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Yhdistä sokeri ja perunajauhot. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella. Lisää sokeri-perunajauhoseos parissa erässä koko ajan vatkaten. Jatka vaahdottamista, kunnes seos on kiiltävää ja kiinteää.

  4. Lusikoi marenki keoiksi leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 120-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia, kunnes marengit ovat päältä rapeita ja irtoavat paperista. Marengit saavat jäädä sisältä pehmeiksi.

  5. Laita kaikki kardemummavaahdon ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.

  6. Kokoa pavlovat juuri ennen tarjoilua. Nosta marengit lautasille. Lusikoi päälle kardemummavaahtoa ja asettele lopuksi pinnalle päärynät.

Vinkki Voit valmistaa päärynät edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa liemessä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Jälkiruuat
Kemut
joulu
juhli ja nauti
pavlova

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini