Kukkoa viinissä
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja puolita sipulit. Kuori ja pilko valkosipulit. Leikkaa porkkanat ja sellerinvarret isoiksi paloiksi. Pilko sienet. Viipaloi pekoni.
-
Laita broilerinkoivet isoon pakastepussiin ja lisää joukkoon jauhot, suola ja ¼ tl pippuria. Sulje pussi ja sekoita niin, että lihat jauhottuvat kauttaaltaan.
-
Kuumenna öljy pannulla ja ruskista siinä pekonit. Lisää sipulit, valkosipulit, porkkanat, Padan hautuessa ehtii leipoa pikaiset juustosämpylät, jotka eivät kaipaa kohotusta. sellerit ja sienet. Paista, kunnes sipulit saavat kauniin värin. Laita paistos pataan.
-
Paista broilerinkoivet pannulla kullanruskeiksi. Nosta ne paistoksen päälle pataan.
-
Laita kuumalle pannulle viini, vesi, tomaattipyree, liemikuutio, laakerinlehdet, yrttisekoitus, ¼ tl pippuria ja voi. Anna kiehahtaa. Kaada liemi pataan. Lisää tilkka vettä, jos koivet eivät peity kunnolla.
-
Peitä pata kannella. Hauduta 150-asteisen uunin keskitasolla 1½ tuntia, kunnes liha irtoaa helposti luusta.
-
Lisää padan päälle tuoretta timjamia ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.