Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3397 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Sami Repo

Puolukka ja lakritsi ovat kenties yllättävä makupari, mutta liitto toimii. Jälkiruoan viimeistelevät rapeat mantelilehdet.

OIKAISU: Numerossa 8/2013 sivulla 34 julkaistussa mantelilehtien ohjeessa oli virheitä. Vehnäjauhojen määrä ei ole 1 dl vaan 1/2 dl. Sokerin ei myöskään tarvitse sulaa voihin, toisin kuin lehdessä julkaistussa ohjeessa neuvottiin. Toimitus pahoittelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mantelilehdet

Ainekset

50
g
voita
4
rkl
ruokosokeria
1
rkl
siirappia
1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
mantelijauhoa
1
rkl
rouhittuja manteleita
1
tl
inkivääriä
1
tl
puolukkamehua tai maitoa
1
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Lisää ruokosokeri ja siirappi. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja lisää jäähtyneeseen voi-sokeriseokseen. Lisää myös nesteet.
  3. Voitele puhdas uunipelti öljyllä. Nostele pieniä taikinanokareita pellille ja paina ne tasaisiksi, laakeiksi ja ohuiksi kekseiksi. Jätä keksien väliin riittävästi leviämistilaa.
  4. Paista keksejä uunin keskitasossa noin 6 minuuttia, kunnes reunat ovat ruskistuneet hieman. Vedä keksit leivinpaperin avulla ritilälle jäähtymään. Tarjoa jälkiruoan koristeena ja loput sellaisenaan kahvin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1173 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Frendien seitsemännellä kaudella (2001) kaverusten ovelle toimitettiin vahingossa niin herkullista juustokakkua, ettei nauttimista estänyt edes herkun putoaminen rappukäytävään.
Frendien seitsemännellä kaudella (2001) kaverusten ovelle toimitettiin vahingossa niin herkullista juustokakkua, ettei nauttimista estänyt edes herkun putoaminen rappukäytävään.
Paistettu juustokakku on amerikkalainen klassikko. Kasaa kaikin mokomin kakun päälle marjoja ja lorauta vaahterasiirappia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

New Yorkin juustokakku

Ainekset

150
g
voita
½
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
muna
rkl
kylmää vettä
Täyte
150
g
voita
500
g
rahkaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
3
munaa
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
sitruunankuorta
2
rkl
perunajauhoja
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan (ø 20–24 cm) pohjalle leivinpaperi.
  2. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää jauhot, muna ja vesi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
  3. Sulata voi. Lisää joukkoon rahka ja ranskankerma. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
  4. Lisää keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri rahkaseokseen. Raasta joukkoon sitruunan kuorta. Lisää myös perunajauhot ja suola.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita rahkaseos ja valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan.
  6. Paista juustokakkua uunissa noin tunnin. Anna kakun jäähtyä rauhassa ja säilytä yön yli jääkaapissa.
  7. Nauti kakku marjojen kanssa.

Vinkki! Rahkan voi vaihtaa 400 grammaan maustamatonta tuorejuustoa, mutta rahkatäyte on kevyempää ja kuohkeampaa.

Hyvä terveys on lisännyt 307 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Affogato al caffe, suomeksi ”kahviin hukkunut”, on yksinkertainen mutta herkullinen italialainen jälkiruokaklassikko.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jäätelökahvi ”Affogato”

Ainekset

JÄÄTELÖ
2
kananmunaa
1
vaniljatanko
3
dl
kevytvispikermaa (esim. Flora Vispi 20%)
2
rkl
vaaleaa siirappia
LISÄKSI
n. 8
dl
voimakasaromista, kofeiinitonta kahvia
VANILJA-MANTELISIIRAPPI
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
2–3
tippaa karvasmanteliaromia (Dr Oetker)

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

  2. Kaavi vaniljatangosta siemenet kulhoon ja lisää kerma. Säästä vaniljatanko. Vatkaa kerma vaahdoksi.

  3. Yhdistä vaahdot ja makeuta siirapilla. Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään rasiaan ja jäädytä vähintään 5 tuntia.

  4. Laita kaavittu vaniljatanko, sokeri ja vesi pieneen kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Siirrä kattila syrjään liedeltä. Nappaa vaniljatanko pois ja mausta siirappi muutamalla tipalla karvasmanteliaromia. Siirrä makusiirappi kattilasta tarjoilukannuun.

  5. Ota jäätelö noin 15 minuuttia ennen tarjoamista pakastimesta huoneenlämpöön. Valmista kofeiiniton kahvijuoma. Pyöritä jäätelöpallot kuumaa kestäviin laseihin tai kahvikuppeihin. Kaada kuuma kahvi annoksille. Nosta vanilja-mantelisiirappi pöytään jokaisen itse annosteltavaksi.

Vinkki! Jäätelömassasta riittää noin 8 hengelle, mutta kauniita palloja siitä pyörittää 5–6 kpl.

Hyvä terveys on lisännyt 307 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Vuosien takainen jäätelöhitti Frozen yogurt eli jogurttijäätelö on suussasulavaa herukoilla maustettuna.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Herukka-jogurttijäätelö ja lakkakastike

Ainekset

dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3
dl
kreikkalaista jogurttia, rasvaa 6%
½
dl
tomusokeria
½
sitruunan raastettu kuori
200
g
herukoita
3
rkl
hunajaa
LAKKAKASTIKE
100
g
lakkaa
3
rkl
sitruunanmehua
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti, tomusokeri ja sitruunankuoriraaste. Murskaa herukat haarukalla ja sekoita joukkoon hunaja. Sekoittele marjamurska muiden ainesten joukkoon. Kaada seos pakastuksen kestävään rasiaan. Pakasta vähintään 8 tuntia.

  2. Sekoita lakat, sitruunanmehu ja hunaja keskenään.

  3. Tarjoile jäätelön kanssa lakkakastiketta.

Vinkki! Jäätelö kannattaa ottaa vähintään varttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön – hieman sulaneena se maistuu kaikkein parhaimmalta.

ET-lehti on lisännyt 327 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Mustikka-talkkunapöperö hyppäsi jäätelöön sitruunan seuraksi. Jätski ei kaipaa lainkaan sokeria, sillä kondensoitu maito on makeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 dl
Valmistusaika
20 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-pöperöjätski

Ainekset

3
dl
mustikoita
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
2
dl
kermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
¾
dl
talkkunaa
1
dl
lemon curd -sitruunatahnaa
1
rkl
sitruunan kuoriraastetta

Työvaiheet

  1. Soseuta mustikat haarukalla. Vatkaa kerma ja kondensoitu maito vaahdoksi. Sekoita joukkoon jugurtti ja vaniljasokeri.

  2. Jaa massa kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon mustikkasose, talkkuna ja kaneli. Lisää toiseen puolikkaaseen lemon curd -tahna sekä sitruunankuoriraaste.

  3. Vuoraa leipävuoka kelmulla. Lusikoi pohjalle mustikkainen massa. Kaada päälle sitruunainen massa. Pyörittele haarukalla pohjalta ylöspäin pari kertaa niin, että massat sekoittuvat. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen yön yli.

VINKKI! Käytä paahdetusta kaurasta valmistettua vatsaystävällistä talkkunajauhoa.