Tee fenkoli-perunasalaatti lisukkeeksi lihalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
25 min
Helppo
Fenkoli-perunasalaatti
Ainesosat
12–16
uutta perunaa
1
fenkoli
½
dl
rypsiöljyä
1
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
2
rkl
omena- tai valkoviinietikkaa
1/2
dl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
2
rkl
kapriksia
4
tillinoksaa
3
rakuunanoksaa
Vaiheet
- Keitä perunoita 10–12 minuuttia, niin että ne jäävät vielä napakoiksi.
- Paista fenkoli perunoiden kypsyessä. Poista fenkolista kantaosa. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Säästä lehdet koristeeksi. Kuullota fenkolia rypsiöljyssä paistinpannussa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Lisää fenkolinsiemenet, suola ja pippuri fenkolin joukkoon. Lisää etikka ja kiehauta. Puolita perunat vielä lämpimänä ja sekoita fenkolin joukkoon pannuun. Lisää lopuksi kylmäpuristettu rypsiöljy ja kaprikset.
- Laita salaatti yön yli jääkaappiin maustumaan. Voit tarjota salaatin myös lämpimänä heti. Hienonna yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.