.Veriappelsiinin sesonki osuu tammi-maaliskuulle. Hyödynnä silloin tämä maistuva hedelmä ja kokeile veriappelsiinisalsaa.
Veriappelsiinisalsa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori appelsiinit veitsellä, myös valkoiset osat. Leikkaa hedelmälohkot kalvottomiksi ja puolita ne. Purista jäljelle jääneistä kalvoista mehut pieneen kattilaan.
- Kiehauta kattilallinen vettä ja keitä tomaatteja noin 20 sekuntia. Vedä tomaateista kuori irti ja leikkaa tomaatinliha kuutioiksi. Laita siemenet kattilaan appelsiinimehun joukkoon. Lisää mirin ja keitä seosta noin 10 minuuttia, kunnes sitä on jäljellä noin 3 rkl.
- Seoksen kiehuessa kuori ja hienonna puna- ja valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet ja valkoiset osat. Hienonna chili.
- Sekoita sipulit, chili ja appelsiinin- ja tomaatinpalat kulhossa. Siivilöi kasaan keitetty mehuseos joukkoon. Kuori inkivääri ja raasta se joukkoon. Hienonna korianteri ja sekoita se salsaan. Mausta kalakastikkeella ja limetin mehulla. Laita salsa jääkaappiin odottamaan tarjoamista.