Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Elina Jyväs KUVA Tuomas Kolehmainen

Siika sisältää välttämättömiä omega-3-rasvahappoja ja D-vitamiinia. Pikantissa mojo rojo -kastikkeessa on aineenvaihduntaa tehostavaa chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 annosta
Valmistusaika
60 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tulinen lattarisiika

Ainekset

Uunikasvikset
500
g
porkkanoita
500
g
palsternakkaa
500
g
kiinteitä perunoita
4-5
kpl
oksaa tuoretta timjamia tai oreganoa
2
rkl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
1/2
tl
suolaa
Uunisiika
1
kpl
iso nahallinen siikafilee tai 2 pienempää (600g)
1
tl
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
1/2
tl
punaista currytahnaa
1
rkl
kylmäpuristettua oliiviöljyä
Mojo Rojo-kastike
1
rkl
punaviinietikkaa
2
rkl
kylmäpuristettua oliiviöljyä
2
kpl
valkosipulinkynttä
1
tl
kuminansiemeniä
1
tl
kuivattua oreganoa
1
kpl
iso punainen paprika
1/2
kpl
punainen chili
1
rkl
paahdettuja ja rouhittuja mantelilastuja
1
kpl
viipale kuivahtanutta vaaleaa leipää
1
tl
paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista mojo rojo -kastike. Mittaa tehosilppuriin viinietikka, öljy, kuoritut ja paloitellut valkosipulinkynnet, kuminansiemenet ja oregano. Pyöräytä tasaiseksi.
  2. Huuhtele ja halkaise paprika, poista siitä siemenet. Kuutioi paprika pieneksi ja lisää se silputun chilin kanssa tehosilppuriin. Pyöräytä hetki.
  3. Lisää vielä mantelit, murennettu leipä, paprikajauhe sekä ripaus cayennea ja suolaa. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku. Jos kastike on liian paksua, lisää tilkka vettä. Siirrä kastike peitettynä jääkaappiin odottamaan.
  4. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori kasvikset ja viipaloi tai lohko ne. Siirrä kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja mausta yrtillä ja öljyllä. Kypsennä uunin keskitasolla kasviksia noin 30 minuuttia tai kunnes ne kypsyvät ja saavat kauniin värin.
  5. Mausta siikafilee suolalla ja pippurilla. Yhdistä currytahna ja öljy ja sivele seoksella kalan pinta (ei nahkapuoli). Nosta kalafilee kavisten päälle, nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä vielä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kalan liha on läpikuultamatonta ja nahka irtoaa kätevästi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Katkarapujen tilalle voi lohkoa lisää avokadoa tai kuutioida marinoitua tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset katkarapukääröt

Ainekset

1
pkt (12 kpl)
riisipaperia (esim. Blue Dragon)
1
ps (200 g)
isoja pakaste-katkarapuja
2–3
porkkanaa
½
kurkkua
1–2
avokadoa
1
ps jääsalaattia
2
chilipalkoa
ruukku minttua
ruukku thaibasilikaa
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Pese ja halkaise kurkku. Koverra teelusikalla siemenet pois ja viipaloi kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmä. Revi jääsalaatti pienemmiksi paloiksi. Viipaloi chilit. Riivi yrteistä lehdet ja hennoimmat varret.
  2. Laita isoon kulhoon lämmintä vettä. Kasta riisipaperit yksitellen veteen noin 10 sekunniksi. Nosta paperi leikkuulaudalle. Taputtele ylimääräinen vesi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  3. Nosta riisipaperin keskelle täytteitä. Taita riisipaperi paketissa olevan kuvan mukaisesti täytteen päälle. Kääri rullalle.
  4. Täytä kaikki rullat samalla tavalla. Leikkaa ne puoliksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Rullat sopivat vegaaneille, kun jätät katkaravut pois. Pilko silloin täytteeseen reilummin avokadoa tai käytä marinoitua tofua.

Inkiväärikastike

Ainekset

2
limettiä
2
rkl
inkivääriä silputtuna
1
chili
2
dl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Purista limeteistä mehu. Silppua inkivääri ja chili.
  2. Yhdistä kastikkeen ainekset.

Maapähkinäkastike

Ainekset

2
dl
maapähkinätahnaa
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Tonnikalapastan ohje on niin helppo, että koululainenkin osaa sen itse tehdä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
prk
tonnikalapaloja öljyssä
1
prk
tomaattimurskaa
vettä
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippurirouhetta

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pussin ohjeen mukaan.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kaada paistinpannulle loraus öljyä tonnikalapurkista. Kuullota sipuleita pari minuuttia.
  4. Lisää tonnikala. Paloittele tonnikala kauhalla pienemmiksi paloiksi.
  5. Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen.
  6. Mausta kastike basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  7. Hauduta 10 minuuttia ja kaada kastike pastan joukkoon.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Helpot kalapihvit maistuvat lapsillekin. Maku on lempeä, eikä yhden yhtä ruotoa löydy.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pihviä
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipihvit

Ainekset

1
pkt (280 g)
kirjolohen jauhelihaa (Saimaan tuore)
1
dl
kermaviiliä
rkl
korppujauhoja
1
muna
1
pieni sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
½
dl
tilliä silputtuna
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
½
tl
suolaa
valkopippuria rouhittuna
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Yhdistä kalaan kermaviili, korppujauho ja muna.
  2. Pilko sipuli. Kuullota öljyssä.
  3. Silppua tilli. Raasta sitruunankuori. Sekoita kaikki ainekset.
  4. Kuumenna voita pannulla. Nosta lusikalla murekkeesta nokareita pannulle ja painele pihveiksi. Paista muutama minuutti per puoli. Tarjoa kalapihvit uusien perunoiden tai muusin kanssa. Rouskuva lisuke tulee naposteluporkkanoista.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Tähteeksi jääneet keitinperunat pyöräytetään raikkaan makuisessa jogurttikastikkeessa, jossa on maukasta luonnonkalasäilykettä, kokojyväsinappia ja sitruunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Hävikkiperuna-villikalasalaatti

Ainekset

noin 800
g
keitettyjä perunoita
1
purjo
1
prk (150 g)
luonnonkala/villikalasäilykettä öljymarinadissa
2
dl
maustamatonta rasvatonta ja laktoositonta jogurttia
1
rkl
sitruunanmehua
2
tl
kokojyväsinappia
1
rkl
pieniä kapriksia
1
kerä rapeaa salaattia
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paloittele perunat. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi.

  2. Sekoita kulhossa kalasäilyke marinadeineen, jogurtti, sitruunanmehu, sinappi ja kaprikset. Lisää perunat ja sekoita. Nostele perunasalaattia huuhdottujen, rapeiden salaatinlehtien päälle. Rouhaise päälle mustapippuria.