Siika sisältää välttämättömiä omega-3-rasvahappoja ja D-vitamiinia. Pikantissa mojo rojo -kastikkeessa on aineenvaihduntaa tehostavaa chiliä.
Tulinen lattarisiika
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista mojo rojo -kastike. Mittaa tehosilppuriin viinietikka, öljy, kuoritut ja paloitellut valkosipulinkynnet, kuminansiemenet ja oregano. Pyöräytä tasaiseksi.
- Huuhtele ja halkaise paprika, poista siitä siemenet. Kuutioi paprika pieneksi ja lisää se silputun chilin kanssa tehosilppuriin. Pyöräytä hetki.
- Lisää vielä mantelit, murennettu leipä, paprikajauhe sekä ripaus cayennea ja suolaa. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku. Jos kastike on liian paksua, lisää tilkka vettä. Siirrä kastike peitettynä jääkaappiin odottamaan.
- Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori kasvikset ja viipaloi tai lohko ne. Siirrä kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja mausta yrtillä ja öljyllä. Kypsennä uunin keskitasolla kasviksia noin 30 minuuttia tai kunnes ne kypsyvät ja saavat kauniin värin.
- Mausta siikafilee suolalla ja pippurilla. Yhdistä currytahna ja öljy ja sivele seoksella kalan pinta (ei nahkapuoli). Nosta kalafilee kavisten päälle, nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä vielä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kalan liha on läpikuultamatonta ja nahka irtoaa kätevästi.