
Raikas ja makea torttu sopii sekä kahvihetkeen että jälkiruuaksi.
Sitruunamarenkitorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita kananmuna ja vehnäjauhot sekaan hyvin vatkaten. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Mittaa vesi, sokeri, kananmunat, maissijauhot sekä sitruunanmehu teräskattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli paksunee eli noin 5 minuuttia. Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja voi. Sekoita hyvin. Kaada kiisseli pohjan päälle.
- Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi sokeri vähitellen. Levitä marenki pohjan ja kiisselin päälle. Paista uunissa 250 asteessa noin 5 minuuttia kunnes marenki on kauniin ruskeaa.[ruutu id="1332297"]