Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
40 minuuttia
Helppo
Raparperiherkku
Ainesosat
Raparperihilloke
300
g
raparperia
1/2
dl
vettä tai omenamehua
1
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
1/2
l
mansikoita
sitruuna tai limettimehua halutessa
Mascarponevaahto
2
dl
vispikermaa
1
tl
vaniljasokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
prk
mascarponejuustoa (250g)
Päälle
1/2
l
mansikoita
1/2
kpl
limetin mehu ja raastettu kuori
Vaiheet
- Pilko raparperit. Laita kattilaan veden, sokereiden ja kardemumman kanssa. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet.
- Pilko tällä välin mansikat paloiksi ja lisää kattilaan. Keitä hiljalleen vielä kymmenisen minuuttia. Jäähdytä. Mausta halutessasi sitruuna- tai limettimehulla.
- Vatkaa kerma ja sokerit löysäksi vaahdoksi sitruunamehun kanssa. Lisää notkistettu mascarpone. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi.
- Annostele laseihin tai jälkiruokakulhoihin vuorotellen raparperihilloketta ja mascarpone-kermaa. Pilko koristemansikat pieniksi paloiksi. Mausta limettimehulla. Laita laseihin päällimmäiseksi nokare mascarponekermaa ja mansikoita. Koristele esimerkiksi limetin kuoriraasteella.