Grillaa caesarsalaatin kana vaihteeksi varrastikuissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
40 minuuttia
Helppo
Caesarsalaatti ja grillatut kanatikut
Ainesosat
8
kpl
kanan sisäfilettä
8
kpl
grillitikkua
1/4
tl
suolaa ja mustapippuria
1/2
kpl
sitruunan mehu
4
kpl
maalaisleipäviipaletta
2
kpl
romainesalaattiruukkua
1/2
dl
oliiviöljyä grillaamiseen
2
dl
parmesanlastuja
2
kpl
kananmunankeltuaista
1,5
dl
rypsiöljyä
3
kpl
anjovisfileitä
1
kpl
valkosipulinkynttä
1
kpl
sitruunan mehu
1
tl
worcesterhirekastiketta
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
dl
parmesanraastetta
Kastike
Vaiheet
- Ota broileri ajoissa huoneenlämpöön. Laita grillitikut veteen likoamaan noin 30 minuutiksi. Tee tässä välissä kastike.
- Ota kaikki kastikkeen aineet ajoissa huoneenlämpöön. Hienonna anjovikset haarukalla kulhon pohjalla. Lisää keltuaiset ja sekoita. Vatkaa öljy aluksi tipoittaen, sitten ohuena nauhana, kunnes majoneesista tulee paksua ja sakeaa. Mausta kastike sitruunamehulla, worcestershirekastikkeella, suolalla ja mustapippurilla. Purista joukkoon valkosipulin kynsi ja parmesanraaste. Sekoita hyvin. Laita kastike kylmään maustumaan.
- Mausta broileri suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Jos käytät rintafilettä, leikkaa fileet pitkittäin kahteen osaan. Laita broileri grillitikkuihin. Voitele oliiviöljyllä.
- Leikkaa leipä viipaleiksi ja sitten tikuiksi. Pirskottele oliiviöljyä päälle. Grillaa fileitä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Samalla voit grillata leipätikut.
- Revi salaatti. Sekoita kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjolle panoa, ettei salaatti vety. Nosta grillatut kanatikut ja leipätikut salaatin päälle. Ota kuorimaveitsellä parmesanista lastuja ja ripottele salaatin päälle