Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 annosta
45 minuuttia
Keskivaikea
Lammaspyörykät ja cajunkasvikset
Ainesosat
8
kpl
jauhoista perunaa
1
kpl
bataattia
2
kpl
esikypsennettyä maissia
1
dl
oliiviöljyä
1
kpl
sitruunan mehu
2
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
cajunmaustetta
3
tl
kuivattua timjamia
2
tl
fariinisokeria
500
g
lampaan jauhelihaa
1/2
dl
maitoa
1/2
dl
korppujauhoja
1
rkl
tuoretta timjamia tai persiljaa
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
kpl
kananmunaa
1
rkl
tomaattipyreetä
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
kanelia
1
tl
suolaa
Cajunkasvikset
Lammaspyörykät
Vaiheet
- Puhdista perunat ja bataatti ja leikkaa lohkoiksi. Paloittele maissi. Sekoita mausteseoksen aineet yhteen. Kääntele kasvikset mausteseoksessa ja nosta reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle. Laita halutessasi päälle tuoreita rosmariininoksia. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
- Lihapullia varten liota korppujauhoja maidossa 10 minuuttia. Silppua yrtit ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikki aineet yhteen taikinaksi. Pyörittele massasta pieniä lihapullia.
- Nosta perunapelti uunista ja laita pellille myös lammaspyörykät. Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ja pyörykät ovat kypsiä. Tarjoa smetanan tai jogurttikastikkeen kanssa.
Vinkki! Yksinkertaiseen jogurttikastikkeeseen tarvitset 3 dl turkkilaista jogurttia, ripauksen suolaa, 2 tl hunajaa ja 1 dl minttusilppua.