Valmiin paistin voit nauttia lämpimänä tai kypsennyksen jälkeen marinoituna.
Paahtopaisti
Ainekset
Työvaiheet
- Ota paahtopaisti jääkaapista huoneenlämpöön vähintään tunti ennen kypsentämistä. Kuumenna pannulla voi, voit käyttää myös margariinia tai öljyä ja ruskista paisti kauttaaltaan. Nosta liha uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteessa, kunnes mittari osoittaa 55–60 astetta. Aikaa tähän kuluu noin 1 1/2 tuntia. Jos haluat lihasta läpikypsää, odota kunnes mittari näyttää 70 astetta. Vaihtoehto 1: Jos tarjoat paistin lämpimänä, kääri se uunista ottamisen jälkeen puoleksi tunniksi folioon. Silloin liha on helpompi leikata ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi ja mausta siivut suolalla ja pippurilla. Vaihtoehto 2: Jos tarjoat paistin huoneenlämpöisenä tai kylmänä, pane se hiukan jäähtyneenä vähän paistia isompaan kaksinkertaiseen muovipussiin.
- Hienonna marinadiin valkosipulinkynnet ja sekoita ne lämpimän veden, suolan, soijakastikkeen, mustapippurin, hunajan ja viinietikan kanssa mausteliemeksi.
- Kaada marinadi pussiin. Sulje pussi huolellisesti. Anna paistin maustua 3–12 tuntia jääkaapissa. Kääntele pussia muutaman kerran maustumisen aikana.
hyvää