Kalakeittoon voit käyttää lohen lisäksi esimerkiksi kuhaa, siikaa, lahnaa tai vaikkapa seitä.
Perinteinen kalakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa perunat lohkoiksi ja porkkanat lanteiksi. Viipaloi fenkoli. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi.
- Mittaa vesi, pippurit, laakerinlehdet ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää perunat, porkkanat, fenkoli ja sipuli. Keitä, kunnes kasvikset kypsyvät. Leikkaa kala kuutioiksi, ja lisää se keittoon kerman kanssa. Siirrä kattila levyltä ja anna seistä muutama minuutti, jotta kalapalat kypsyvät.
- Maista keittoa ja lisää suolaa ja valkopippuria tarvittaessa. Hienonna tilli keiton koristeeksi.