Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 t
Keskivaikea
Lammasvartaat ja ohra-bataattisalaatti
Ainesosat
600
g
lampaan paahtopaistia
Marinadi
1/2
sitruunaa
1
valkosipulinkynttä
3
rkl
öljyä
1.00
tl
rosmariinia tai oreganoa
Salaatti
2
dl
ohraa
1
kanaliemikuutio
300
g
bataattia
200
g
vihreitä papuja (pakaste)
1
punasipuli
1
rkl
öljyä
100
g
tuoretta pinaattia
3
rkl
kapriksia
suolaa
mustapippuria
Kastike
1/2
minttua ruukussa
1 1/2
dl
paksua jogurttia
Vaiheet
- Puhdista liha kalvoista ja leikkaa se parin sentin kuutioiksi. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Yhdistä sitruunan mehu, kuori, valkosipuli, öljy ja rosmariini marinadiksi. Sekoita joukkoon liha ja marinoi vähintään pari tuntia.
- Tee salaatti. Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää liemikuutio keitinveteen. Leikkaa bataatti pieniksi kuutioiksi. Paloittele pavut. Hienonna punasipuli. Kuullota vihannekset öljyssä. Lisää pinaatti ja anna kuumentua. Mausta lämmin salaatti kapriksilla, suolalla ja pippurilla.
- Tee kastike. Hienonna minttu jogurtin joukkoon. Lisää mausteeksi suolaa ja mustapippuria.
- Paista tai grillaa lihavartaita 1–2 minuuttia puoleltaan tai haluamaasi kypsyyteen. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa vartaat salaatin ja jogurttikastikkeen kanssa.