Laadukas lampaanliha ja tuoreet yrtit ovat avain onneen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
10 min + 3-12 t marinoitumiseen
Keskivaikea
Lammasta sisilialaiseen tapaan
Ainesosat
800
g
lampaankaretta
Marinadi
1/2
dl
öljyä
1/2
dl
valkoviiniä
4
valkosipulinkynttä
1/2
tl
kanelia
1
rkl
silputtua tuoretta timjamia
1/2
rkl
silputtua tuoretta rosmariinia
ripaus
chiliä
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Siisti lampaankareen pinta leikkaamalla kalvot ja ylimääräinen rasvakerros pois. Leikkaa kare paloiksi luiden välistä. Laita lihat kaksinkertaiseen muovipussiin.Yhdistä keskenään marinadiainekset ja kaada seos lihojen sekaan. Anna maustua viileässä yön yli tai huoneenlämmössä 2–3 tuntia.
- Ota lihat viileästä hyvissä ajoin ennen grillausta. Pyyhi lihojen pinnasta ylimääräinen marinadi ja sipaise pintaan öljyä.
- Grillaa molemmin puolin kohtalaisella lämmöllä 2–3 minuuttia.