Carbonara-pasta – niin helppoa ja niin herkullista!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
20 min
Helppo
Pasta carbonara
Ainesosat
170
g
pekonia
3
kananmunaa
1
dl
(kuohu)kermaa
1
dl
juustoraastetta (parmesaania ja/tai pecorinoa)
350
g
spagettia
suolaa ja mustapippuria
Vaiheet
- Leikkaa pekoni suikaleiksi. Levitä pekoni kylmään pannuun ja paista suikaleet rapeiksi. Siirrä pannu pois levyltä.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma ja puolet juustoraasteesta. Valuta keitetty pasta siivilässä ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon pekoni. (Voit halutessasi jättää osan pekonin rasvasta pannuun.)
- Kun pekonin kanssa sekoitettu pasta ei ole enää tulikuumaa, lisää munaseos ja sekoita. (Liian kuumassa pastassa muna kypsyy kokkeliksi.)
- Mausta suolalla ja rouhi pinnalle runsaasti mustapippuria. Ripottele loput juustosta pastan joukkoon. Tarjoa ruoka heti.