
Uppomuna kruunaa maalaissalaatin.
Maalaissalaatti ei jätä vatsaa kurnimaan
Ainekset
Työvaiheet
- Ota pavut huoneenlämpöön sulamaan. Paista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi. Nosta pekonit talouspaperin päälle valumaan. Jätä rasva pannulle.Kuori perunat ja leikkaa ne lohkoiksi.Paista perunat pannulle jääneessä rasvassa. Tarvittaessa voit lisätä öljyä.Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä perunat hetkeksi sivuun.
- Riko munat kahteen kahvikuppiin. Keitä kattilassa 3 litraa vettä kiehuvaksi. Alenna keskilämmölle niin, että vesi porisee hiljaa. Lisää etikka. Pyöräytä keitinvesi pyörteelle lusikalla. Kaada munat yksitellen keitinveteen. Keitä noin 4 minuuttia. Nosta uppomunat reikäkauhalla talouspaperille valumaan.
- Tee kastike. Raasta valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Mausta suolalla ja pippurilla. Revi salaatinlehdet tarjoilukulhoon. Lisää kastike ja sekoita. Nosta pavut, perunat ja pekoni salaattipedille. Ripottele päälle kaprikset ja juustolastut. Nosta uppomunat päällimmäiseksi ja leikkaa niihin viilto, jotta keltuainen valuu salaatille kastikkeeksi.