
Raikas kaalisalaatti saa potkua wasabista.
Wasabilla terästetty kylmäsavulohikaalisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Poista kaalista pari ulointa kerrosta ja kova kanta. Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi kulhoon ja painele suikaleita kevyesti perunanuijalla. Näin rakenteesta tulee pehmeä. Silppua sipulinvarret ja kippaa ne kaalin sekaan.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja yhdistä kaaliseokseen. Peitä kulho ja nosta maustumaan viileään noin tunniksi. Paahda pinjansiemenet tai rouhitut mantelit pannulla. Asettele pilkottu lohi ja pinjansiemenet tai mantelit kaaliseoksen päälle kulhoon juuri ennen tarjoilua. Koristele korianterilla.
Vinkki! Kaalisalaattiin voi lisätä myös raastettua porkkanaa, ohueksi suikaloitua paprikaa tai omenaa.