Uudet perunat ovat mitä parhainta kesäruokaa jo sellaisenaan. Niitä kannattaa keittää kerralla iso satsi ja valmistaa seuraavana päivänä italialainen perunasalaatti. Siinä pienet potut saavat seurakseen vihreitä papuja ja kapriksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
Keskivaikea
Italialainen perunasalaatti
Ainesosat
200
g
vihreitä papuja
1
kg
keitettyjä uusia perunoita
2
kesäpunasipulia varsineen
1
rkl
pieniä kapriksia
1
dl
viipaloituja kalamata-oliiveja
100
g
pancettaa tai luomupekonia (esim. Pajuniemi)
kourallinen basilikanlehtiä
KASTIKE
3/4
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Leikkaa pavuista päät irti. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 5 min. Valuta keitinvesi pois ja nosta pavut kylmään veteen jäähtymään, niin niiden kaunis, vihreä väri säilyy.
- Viipaloi kylmät, keitetyt perunat. Viipaloi kesäsipulit varsineen ja laita ne perunoiden, kapristen, oliivien ja papujen kanssa kulhoon.
- Tee kastike yhdistämällä kaikki aineet keskenään. Sekoita hyvin.
- Paista pancetta pannussa keskilämmöllä kypsäksi. Leikkaa pieniksi paloiksi ja lisää salaattiin basilikanlehtien kanssa.
Vinkki!
Voit halutessasi höystää salaattia lisäämällä joukkoon puolitettuja kirsikkatomaatteja tai parmesaani- tai muita juustolastuja.