Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Salaatit
15:50 | 9.4.2014

Italialainen perunasalaatti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Uudet perunat ovat mitä parhainta kesäruokaa jo sellaisenaan. Niitä kannattaa keittää kerralla iso satsi ja valmistaa seuraavana päivänä italialainen perunasalaatti. Siinä pienet potut saavat seurakseen vihreitä papuja ja kapriksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
Keskivaikea

Italialainen perunasalaatti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

200
g
vihreitä papuja
1
kg
keitettyjä uusia perunoita
2
kesäpunasipulia varsineen
1
rkl
pieniä kapriksia
1
dl
viipaloituja kalamata-oliiveja
100
g
pancettaa tai luomupekonia (esim. Pajuniemi)
kourallinen basilikanlehtiä
KASTIKE
3/4
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Leikkaa pavuista päät irti. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 5 min. Valuta keitinvesi pois ja nosta pavut kylmään veteen jäähtymään, niin niiden kaunis, vihreä väri säilyy.
  2. Viipaloi kylmät, keitetyt perunat. Viipaloi kesäsipulit varsineen ja laita ne perunoiden, kapristen, oliivien ja papujen kanssa kulhoon.
  3. Tee kastike yhdistämällä kaikki aineet keskenään. Sekoita hyvin.
  4. Paista pancetta pannussa keskilämmöllä kypsäksi. Leikkaa pieniksi paloiksi ja lisää salaattiin basilikanlehtien kanssa.

 

Vinkki!

Voit halutessasi höystää salaattia lisäämällä joukkoon puolitettuja kirsikkatomaatteja tai parmesaani- tai muita juustolastuja.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Pekoni
perunasalaatti
italialainen
pancetta
Kemut
Pääsiäinen
Vappu
Juhannus

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini