Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
Makea leivonta
10:43 | 14.4.2014

Rommitryffelit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Kati Pohja KUVA Arto Vuohelainen

Nämä namupalat tehdään kaakaokakkumuruista ja pehmeästä suklaamassasta. Tryffeleistä riittää kahvipöytään vaikka koko pääsiäiseksi. Tryffelit säilyvät jääkaapissa viikon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
30–40 kpl
1 t + 3 t
Keskivaikea

Rommitryffelit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

KAKKUPOHJA
4
kananmunaa
1
dl
sokeria
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
SUKLAAMASSA
1
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita
250
g
tummaa suklaata (70 % kaakaota)
4
cl
rommia
PINNALLE
kaakaojauhetta
suklaamakeisia

Vaiheet

  1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø noin 24 cm).
  2. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
  3. Mittaa kerma ja voi kattilaan. Paloittele suklaa joukkoon. Lämmitä seosta sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Lisää rommi.
  4. Murustele kakkupohja käsin. Sekoita kakkumurut suklaamassan joukkoon. Anna jäähtyä, kunnes massa on käsiteltävää.
  5. Pyörittele massasta palloja ja pyöräytä ne kaakaojauheessa. Nosta pallot karkkivuokiin ja paina makeinen päälle. Anna tryffelien tekeytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoamista. Säilytä jääkaapissa rasiassa.

Vinkki!

Kakkupohjan tilalla voit käyttää 300 g suklaamuffineja. Voit korvata rommin kermatilkalla. Myös minttu-likööri sopii suklaaseen.

Tilaa Glorian ruoka & viini
pääsiäinen
tryffeli
Jälkiruuat
rommi
Sokerileipuri

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini