Nämä namupalat tehdään kaakaokakkumuruista ja pehmeästä suklaamassasta. Tryffeleistä riittää kahvipöytään vaikka koko pääsiäiseksi. Tryffelit säilyvät jääkaapissa viikon.
Rommitryffelit
Ainekset
Työvaiheet
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø noin 24 cm).
- Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
- Mittaa kerma ja voi kattilaan. Paloittele suklaa joukkoon. Lämmitä seosta sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Lisää rommi.
- Murustele kakkupohja käsin. Sekoita kakkumurut suklaamassan joukkoon. Anna jäähtyä, kunnes massa on käsiteltävää.
- Pyörittele massasta palloja ja pyöräytä ne kaakaojauheessa. Nosta pallot karkkivuokiin ja paina makeinen päälle. Anna tryffelien tekeytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoamista. Säilytä jääkaapissa rasiassa.
Vinkki!
Kakkupohjan tilalla voit käyttää 300 g suklaamuffineja. Voit korvata rommin kermatilkalla. Myös minttu-likööri sopii suklaaseen.