Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
14:44 | 15.4.2014

Kroatialainen pinca-leipä

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Rusinapullan rommimpi versio tulee Kroatiasta. Makean pinca-leipätaikinan pehmeät maut saavat vastapainoa rommirusinoista, sitruunasta ja appelsiinikuoresta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 leipää
20 min + 3,5 t
Keskivaikea

Kroatialainen pinca-leipä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
dl
rusinoita
½
dl
tummaa rommia tai omenamehua
Taikina
11
dl
vehnäjauhoja
2
dl
sokeria
½
rkl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa
1½
dl
maitoa
1
pss
(11 g) kuivahiivaa
1
dl
ranskankermaa
3
kananmunaa
1
kananmunan valkuainen
½
(luomu)sitruunan raastettua kuorta
2
rkl
appelsiininkuoripaloja (esim. Sallinen)
150
g
voita
Lisäksi
1–2
kananmunaa voiteluun

Vaiheet

  1. Laita rusinat rommiin tai mehuun likoamaan vähintään 1 tunniksi
  2. Tee taikina: Mittaa vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja suola kulhoon ja sekoita. Lämmitä maito, liuota kuivahiiva maitoon. Lisää ranskankerma. Sekoita jauhoseos nesteeseen.
  3. Sekoita kokonaiset kanamunat taikinaan, sitten valkuainen, raastettu sitruunankuori, rommissa liotetut rusinat liemineen ja appelsiinikuori. Voit käyttää myös kandeerattuja appelsiininkuoria (ks.ohje).
  4. Alusta käsin pehmeäksi taikinaksi, noin 10 minuuttia. Peitä taikinakulho leivInliinalla ja kohota huoneenlämmössä 1 tunti.
  5. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  6. Painele kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois, lisää voisula ja alusta taikina uudelleen. Peitä taikina leivin-liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi, noin 1 tunti.
  7. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  8. Jaa taikina 2 osaan. Pyöritä taikinapalat jauhotetulla työpöydällä leiviksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia.
  9. Leikkaa leipien pintaan ristiviillot esimerkiksi terävillä keittiösaksilla. Voitele leivät kananmunalla ja anna kohota vielä 10 minuuttia.
  10. Paista leipiä uunissa 30–40 minuuttia.
  11. Voitele kuumat leivät uudelleen kanamunalla ja anna jäähtyä.

 

Vinkki! Voit oikaista lyhentämällä leivän kohotusaikaa. Huomaa kuitenkin, että vähemmän kohotettua leipää on paistettava hieman kauemmin, jolloin siitä tulee kuivempi.

 

Kandeeraattu appelsiininkuori

Ainesosat

1
(luomu)appelsiinin kuori
½
dl
vettä
½
dl
sokeria

Vaiheet

  1. Pese ja kuivaa appelsiini, raasta kuori. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on sulanut. Lisää appelsiininkuori ja keitä poreillen, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi.
  2. Kaada seos leivinpaperille, levitä ja anna jäähtyä.
  3. Palastele jäähtynyt siirappilevy ja jauha morttelissa karkeiksi muruiksi.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Leipä
pääsiäinen
Pinca
Rommirusina
Leivät & piirakat
pääsiäinen

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini