Parmesaanilla paranneltu kvinoa saa täydet pisteet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kvinoapihvit
Ainekset
2
dl
kvinoaa
4
dl
vettä
1
tl
suolaa keittämiseen
1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
6
aurinkokuivattua, öljyyn säilöttyä tomaattia
1
dl
parmesaani- tai mozzarellaraastetta
2
kananmunaa
½
rkl
kuivattua rosmariinia
ripaus
cayennenpippuria
öljyä paistamiseen
Työvaiheet
- Huuhtele kvinoa huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä. Keitä kiehuvaksi suolan kanssa. Vähennä lämpöä. Anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt kvinoaan. Kumoa monitoimikoneen kulhoon.
- Kuullota pannulla öljyssä silputtu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi ja silputut aurinkokuivatut tomaatit. Kaada seos monitoimikoneen kulhoon. Lisää sekaan juustoraaste, kananmunat, rosmariini ja cayennenpippuri. Anna koneen jauhaa seos tasaiseksi massaksi.
- Muotoile 12–14 pihviä ja paista niitä pannulla öljyssä molemmin puolin noin 1–2 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Tarjoa lämpimänä esimerkiksi tsatsikin ja raikkaan salaatin kanssa.
Ketju on lukittu.
Lisäkananmuna auttoi pitämään taikinaa kasassa paiston aikana.
Hei,
Kananmunien koossakin on eroja ja toisaalta pihvimassa saattaa olla hieman murenevaa. Hyvä, jos kuitenkin onnistuit paistamaan maukkaat pihvit :)
Riikka/ Soppa