Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
16:36 | 26.4.2014

Vaahterasiirappiunelma

Lisää omaan keittokirjaan
Hanna Jensen on lisännyt 33 reseptiä
OHJE Sara La Fountain KUVA Hanna Jensen

Tämä kuohkea jenkkikakku on perheemme suosikkeja. Se on alun perin Sara La Fountainin resepteistä, enkä ole tuunaillut sitä lainkaan. Kakussa on erityisen ilmava, kuohkea ja mehevä koostumus, ja vaahterasiirapin ja pekaanipähkinöiden liitto on mykistävä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10:lle
1,5 h
Keskivaikea

Vaahterasiirappiunelma

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Kakkutaikina:
200
g
huoneenlämpöistä voita
3
dl
sokeria
3
munaa
2
tl
vanilja-aromia
2,5
dl
kermaviiliä
5,5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
soodaa
0,5
tl
suolaa
Murotaikina:
1,5
dl
hienoa ruokosokeria
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kanelia
ripaus suolaa
3
rkl
voita
ripaus suolaa
Kuorrutus
2
dl
tomusokeria
1
dl
vaahterasiirappia
1
dl
pekaanipähkinöitä murskattuna

Vaiheet

Kun alat hommiin, varmista, että käyttämäsi vuoka on tarpeeksi iso. Taikina ei saa nousta lähes yläreunoille, koska kakku nousee reilusti.

1. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Kun seos on kuohkeaa, lisää munat yksitellen edelleen sekoittaen.

2. Lisää tämän jälkeen vanilja-aromi ja kermaviili ja sekoita hyvin.

3. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola erillisessä kulhossa hyvin keskenään.

4. Lopuksi sekoita kuivat aineet voi-sokeri-seokseen.

5. Valmista seuraavaksi murotaikina. Mittaa kulhoon ruokosokeri, jauhot, kaneli, suola ja voi. Nypi ainekset sormilla sekaisin.

6. Kaada puolet kakkutaikinasta voideltuun, pyöreään, irtopohjaiseen kakkuvuokaan ja ripottele taikinan päälle puolet murotaikinasta. Kaada päälle loput kakkutaikinasta ja viimeiseksi kerrokseksi loput murotaikinasta.

7. Laita kakku uuniin 180 asteeseen 50-60 minuutiksi (itse pidän 50 minuuttia).

8. Kun kakku on kypsä, anna sen jäähtyä ja tee kuorrutus sillä välin. Sekoita tomusokeri ja vaahterasiirappi tasaiseksi seokseksi. Levitä seos veitsellä tasaisesti jäähtyneen kakun pintaan, tai jos teet kuorrutuksesta valuvampaa, valuta kakulle. Voit myös koristella kakun pursottamalla. Kaada silloin tomusokeriseos pieneen pakastepussiin, josta on poistettu pieni kulma saksilla. Näin saat siitä kertakäyttöpuristimen. Ripottele heti kuorrutteen levittämisen jälkeen sen päälle murskatut pekaanipähkinät (jotta kuorrute ei ehdi kovettua).

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kakku
kakut
Vaahterasiirappi
Sara La Fountain
unelma

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini