Tuomas Aivelo on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rosvopaisti

Ainekset

2
kg
lihaa (possun kassler, lammas)
Marinaadi
1
dl
punaviiniä
1
dl
öljyä
sipulia
Valkosipulia
timjamia
rakuunaa
pippuria
suolaa
Lisäksi
alumiinifolio
sanomalehtiä
metalliverkko

Työvaiheet

Paisti kannattaa marinoida hyvin edellisenä päivänä. Hiero lihaan suola ja mausteet. Sekoita marinaadi ja laita paisti marinaadissa jääkaappiin. Kääntele välillä, jotta paisti marinoituu tasaisesti.

Ensin kaivetaan rosvopaistiuuni. Hiekkaiseen maahan pitää kaivaa riittävän suuri kuoppa, johon hiilet ja paisti mahtuu hyvin. Jos kuopasta haluaa kestävän, sen voi vaikka vuorata tiilillä, jolloin uusiokäyttö on helpompaa. Polta nuotiota kuopassa niin kauan, että maa lämpiää ja muodostuu kunnon hiillos, eli vähintään 4 tuntia.

Paisti kääritään reilusti alumiinifolioon ja alumniinifolio ympäröidään reilulla kerroksella märkää sanomalehteä. Koko komeus kannattaa ympäröidä esimerkiksi metalliverkolla, jotta sen nostaminen pois kuopasta on helpompaa. Samalla voi kuoppaan laittaa esimerkiksi juureksia kypsymään omaan pakettiinsa. Poista kuopan pohjalta hehkuvat hiilet ja laita paisti kuoppaan. Peitä paisti hiilillä ja laita hiilien päälle noin viiden sentin kerros hiekkaa niin, etteivät hiilet enää saa happea. Jos sää on epäsuotuisa, hiekan päällä voi vielä polttaa nuotiota.

Mitä pidempään liha kypsyy, sitä parempaa ja mureutuvampaa lihasta tulee. Kuuden tunnin jälkeen lihan pitäisi olla kypsää. Poista paisti varovasti ja vältä polttamasta itseäsi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla