Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Mainos
Liha
12:31 | 2.7.2014

Lammaspata karitsasta

Lisää omaan keittokirjaan
Arla Keittiö on lisännyt 121 reseptiä
Arla Keittiö

Herkulliselle tuoksuva karitsapata viimeistellään ranskalaisen keittiön herkkukermalla, crème fraîche paprika-chilillä.

4-6
45 min + 2,5 h haudutus
Keskivaikea

Lammaspata karitsasta

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

8
rkl
kasviöljy
5
dl
pilkottua sipulia
3
oksaa
timjamia
1
oksa
rosmariinia
3
rkl
vehnäjauhoja
1,3
kg
kuutioitua karitsan lapaa tai paistia
1
tl
suolaa
1
tl
pippuria
5
dl
Guinness olutta
1
rkl
tomaattipyrettä
8
dl
lihalientä
1
laakerinlehti
1/2
kg
perunoita reiluna palana
1/2
kg
porkkanoita reiluna palana
300
g
lanttua
1
rkl
kokojyvä dijonsinappia
1/2
dl
lehtipersiljaa
1
prk
Arla Lempi Crème fraîche 28%

Vaiheet

Lämmitä suuri valurautapata keskilämmöllä. Lisää 2 rkl öljyä ja freesaa sipulia, rosmariinia ja timjamia noin 5 minuuttia. Siirrä kulhoon.

Laita jauhot laakeaan astiaan. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyörittele puolet lihapaloista jauhoissa ja ruskista huolellisesti joka puolelta ruokalusikallisessa öljyä noin 6 minuuttia.

Siirrä ruskistetut lihat kulhoon sipuliseoksen kanssa ja käsittele loput lihat samalla tavalla. Lisää olut pataan ja rapsuttele lastalla kaikki makuaineet padan pohjasta ja reunoista. Anna oluen kiehua noin puoleen.

Lisää pataan sipuliseos, lihat ja tomaattipyre. Keitä minuutti ja lisää lihaliemi ja laakerinlehti. Laita kansi päälle ja keittele hiljalleen reilu tunti välillä sekoittaen.

Lisää perunat, porkkanat ja lanttu ja keitä vielä noin 1,5 tuntia kunnes liha ja kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi sinappi ja puoli purkkia crème fraichea. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Koristele persiljalla ja reilulla lusikallisella crème fraichea.

lammaspata

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Lanttugnocchit ja pähkinävoi

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini