Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Melanzane Sasun tapaan
Ainekset
2
isoa munakoisoa
n. 3
dl
oliiviöljyä
hienoa merisuolaa
2
prk
(á 400 g) kokonaisena säilöttyjä tomaatteja
1
keltasipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
tummaa balsamicoa
1
ruukku
basilikaa
150
g
kovaa vuohenjuustoa (esi. Juustoportin Vuohen vuoristouusto)
Työvaiheet
- Leikkaa munakoisot 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Suolaa ne kevyesti kummaltakin puolelta ja anna seistä huoneenlämmössä 10–15 minuuttia.
- Kuivaa munakoisoviipaleiden pinta. Kuumenna paistinpannu ja paista viipaleet reilussa öljyssä kullanruskeiksi. Siirrä ne talouspaperille valumaan.
- Tee kastike. Valuta tomaatit siivilässä: ota liemi talteen. Kuutioi sipuli. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja murskaa valkosipulinkynsi öljyn joukkoon. Lisää sipulikuutiot ja kuullota noin 5 minuuttia tai kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää siivilöity tomaatti ja paista noin 4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää sitten etikka. Lisää tomaattien liemi pienissä erissä sitä mukaa kuin neste imeytyy. Ota kattila pois liedeltä, kun kaikki neste on imeytetty ja kastike on sopivan paksua.
- Erottele basilikasta lehdet ja siirrä ne sivuun. Hienonna varret kastikkeen joukkoon. Lehdet tarjotaan valmiin ruuan kanssa.
- Levitä hieman kastiketta uunivuoan pohjalle. Lado munakoisoja ja kastiketta kerroksittain vuokaan. Kun vuoka on täysi, laita sen päälle leivinpaperi ja paina käsillä päältä täytettä tiiviimmäksi. Paista 200-asteissa uunissa noin 40–50 minuuttia.
- Tarjoa heti irtonaisena muhennoksena tai jäähdytä ruoka ensin jääkaapissa, jolloin siitä tulee leikattavaa. Raasta päälle vuohenjuustoa ja syö basilikanlehtien kera. Melanzane maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.