Mikrossa broilerin koipireisi kypsyy nopeasti. Injektioruiskulla tuikattu nestelisä takaa mehevyyden.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
50 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen
Mikrokana japanilaisittain
Ainekset
4
broilerin koipireittä
1
rkl
voita
Soijaliemi
3
cm:n
pala inkivääriä
1
dl
soijakastiketta
1
dl
miriniä eli makeaa riisiviiniä (esim. Blue Dragon)
Työvaiheet
- Raasta inkivääri kulhoon. Lisää soija ja mirin. Laita riisi kiehumaan (ks. ohje).
- Kuumenna voi paistinpannussa. Paista koipireisiä pari minuuttia, kunnes pinnassa on kaunis väri.
- Siivilöi soijaliemi ja täytä injektioruisku. Ruiskuta lientä koipireisiin tasaisesti. Säästä 1/4 dl lientä wakame-salaattiin. Kypsennä koipia mikrossa sulatusteholla noin 20 minuuttia.
- Viimeistele sushiriisi ja tee halutessasi wakame-salaatti.
Sushiiriisi ja wakame-salaatti
Ainekset
2
dl
sushiriisiä (esim. Kokuho Rose tai Tsurumai)
2 ¼
dl
vettä
2
rkl
sushi su -etikkakastiketta (esim. Kikkoman)
Wakame-salaatti
1/2
dl
wakame-merilevää
1/4
dl
broilerin soijalientä
4
retiisiä
Työvaiheet
- Huuhtele riisi kylmällä vedellä ja laita se kannelliseen kattilaan. Mittaa vesi joukkoon ja anna liota 5 minuuttia.
- Laita riisi kiehumaan täydellä teholla. Kun riisi kiehuu, käännä lämpö pienimmälle teholle. Anna hautua 10 minuuttia. Käännä lämpö pois ja anna hautua vielä 10 minuuttia.
- Valmista halutessasi wakame-salaatti. Peitä wakame kiehuvalla vedellä ja anna turvota 10 minuuttia. Kaada ylimääräinen vesi pois ja mausta wakame broilerista yli jääneellä soijaliemellä.
- Siirrä riisi laakeaan kulhoon. Valuta etikkakastike riisin päälle ja sekoita varovasti riisin joukkoon.
- Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa broilerinkoivet riisin, wakame-salaatin ja retiisinviipaleiden kanssa.Vinkki! Wakame-merilevää myyvät mm. Tokyokan, Ruohonjuuri ja hyvin varustetut marketit.