
Havuilla maustettu hirvipata ja rukiiset juurekset
Ainekset
Työvaiheet
- Ota lihat huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Kuutioi liha.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori ja paloittele kasvikset ronskeiksi paloiksi. Paahda lihoja padassa uunissa 10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Laske uunin lämpö 130 asteeseen.
- Laita männyn- ja katajanoksat ja pippurit harsopussiin. Laita kaikki ainekset pataan ja lisää vettä niin paljon, että liha juuri ja juuri peittyy. Lisää suolaa varovasti, sillä liemi keittyy kasaan. Laita pata uuniin 3 tunniksi.
- Kun pata on valmis, poista maustepussi. Koristele pata halutessasi tuoreilla männyn- ja katajanoksilla.
- Vinkki! Voit kypsentää padan myös liedellä miedolla lämmöllä, jolloin kypsennysaika on reilu 2 tuntia.