Palsternakan maku pääsee kunnolla esiin, kun annat padan hautua rauhassa. Ja kun täräytät pataan vielä lorauksen maustettua viinaa ja nokareen misotahnaa, ovat maut enemmän kuin kohdallaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
45 min
Helppo
Vegaanin miso-palsternakkapata
Ainesosat
4-5
dl
tuoreita mustatorvisieniä (tai 2 dl eli 20 g kuivattuja sieniä)
3
keskikokoista palsternakkaa (noin 500 g)
200
g
juuriselleriä
2
punasipulia
3
valkosipulinkynttä
10
salvianlehteä
2
rkl
öljyä
1/2
tl
mustapippuria
1/2
dl
maustettua viinaa (esimerkiksi Jaloviina)
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
3
dl
kasvislientä
Vaiheet
- Jos käytät kuivattuja mustatorvisieniä, laita ne runsaaseen veteen likoamaan.
- Pese ja viipaloi palsternakka. Kuutioi sipuli ja selleri. Hienonna valkosipuli.
- Kuumenna öljy pannussa. Paista palsternakkaviipaleita muutama minuutti, niin että ne hieman ruskistuvat. Lisää sipuli, valkosipuli, selleri ja salvianlehdet. Kuullota 5 minuutin ajan.
- Kaada viina pannuun ja kiehauta nopeasti. Lisää miso ja kasvisliemi. Puristele lionneet torvisienet kuiviksi ja lisää pataan. Sekoita hyvin, mausta mustapippurilla ja siirrä paistos uuninkestävään vuokaan.
- Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Juomasuositus: Voimallisten torvisienten, makean palsternakan ja mison maustaman padan seuraan sopii yhtä lailla tumma olut kuin hapokas ja kirsikkainen pinot noir. Myös ranskalainen burgundi on hyvä vaihtoehto.