Pitkään hadutettu ja rakkaudella valmistettu ragu lämmittää syysiltoina. Kauneudestaan ragua on turha kehua, mutta maku vie mennessään.
Syksyinen naudanliha ragu
Ainekset
Työvaiheet
1. Pyydä lihakauppiasta laittamaan luullinen liha muutamaan osaan, esimerkiksi neljään.
2. Kuori porkkanat, palsternakka ja sipulit. Pilko kasvikset karkeiksi paloiksi. Pese kirsikkatomaatit ja valuta oliiveista neste.
3. Ruskista isossa padassa liha, sipulit ja juurekset. Lisää viini, oliivit ja kirsikkatomaatit. Lisää sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Tipauta yrtit mukaan pataan ja mausta suolalla. Hauduta yön yli uunissa 100 asteessa.
4. Nostele lihat padasta. Siivilöi liemi talteen. Irrottele lihat luista ja revi liha pieneksi. Nosta lihat takaisin pataan, lisää liemi ja créme fraîche. Keitä liemi kasaan niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
5. Keitä tuorepasta, valuta ja sekoita raguuhun. Annostele lautasille, viimeistele yrtin oksilla ja parmesaanilla.