Pinaatti-rusinapasteijat
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista taikina (ks. ohje).
- Poista pinaateista tarvittaessa kovat kannat. Kiehauta reilusti vettä isossa kattilassa. Keitä pinaatteja 1 min. Kaada vesi pois ja puristele pinaatit mahdollisimman kuiviksi.
- Paahda pinjansiemenet kuumassa, kuivassa paistinpannussa.
- Hienonna pinaatti ja valkosipulit veitsellä. Paista pinaattia ja sipulia paistinpannussa voissa 1 min. Lisää siemenet ja rusinat. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota pannu pois liedeltä. Murusta vuohenjuusto pinaatin joukkoon ja sekoita.
- Kauli taikina jauhotetun työpöydän päällä muutaman millin paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla tai kupilla (ø noin 10 cm) kiekkoja. Kauli reunapalat uudelleen ja leikkaa kiekoiksi, kunnes koko taikina on käytetty.
- Lusikoi täyte taikinakiekkojen keskelle. Voitele reunat kananmunalla. Taita puolikuiksi ja ummista reunat. Nosta pasteijat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele pasteijat kananmunalla. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 min.
Ruis-perunavoitaikina
Ainekset
Työvaiheet
- Kuutioi voi. Sekoita voi ja kuiva-aineet monitoimikoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
- Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Vinkki! Oikaise ja käytä kaupan valmista ruis-perunataikinaa.