Valmista vanhanajan perinteinen lanttulaatikko tällä ohjeella! Paras lanttulaatikko maistuu ihanasti joululta. Samalla ohjeella voit tehdä myös bataattilaatikon.
Lanttulaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori lantut ja leikkaa ne tukevalla veitsellä kookkaiksi paloiksi. Pane lantut kattilaan, lisää vettä sen verran että palat peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 45 minuuttia. Poista keitinvesi, mutta ota talteen pari desilitraa.
- Jos pidät karkearakenteisesta lanttulaatikosta, survo lantut perunanuijalla. Jos tahdot tasaista sosetta, soseuta lantut monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
- Yhdistä korppujauhot, kerma ja keitinliemi ja anna niiden turvota puolisen tuntia.
- Lisää seos survoksen joukkoon. Vatkaa mukaan kananmunat, sitten siirappi, suola sekä mausteet. Kaada isoon voideltuun uunivuokaan tai jaa kahteen.
- Kypsennä lanttulaatikkoa 175 asteessa noin tunti.
Vinkki! Voit korvata lantut joko kokonaan tai osittain bataateilla. Vähennä silloin siirapin määrää. Maistele sosetta ennen kuin lisäät siirapin, sillä bataatit ovat luonnostaan makeampia kuin lantut. Bataatit soseutuvat helpommin kuin lantut, joten laatikosta tulee sileämpää.