Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Makea leivonta
15:22 | 7.11.2014

Sahramipullat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Elina Jyväs KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
40
1 t + kohotus 1 t
Helppo

Sahramipullat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

200
g
voita tai margariinia
5
dl
kevyt- tai täysmaitoa
50
g
tuorehiivaa
1
g
sahramia
1/2
dl
kuumaa vettä
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
sokeria
2
kananmunaa
16-17
dl
erikoisvehnäjauhoja
1 1/2
dl
rusinoita

Vaiheet

  1. Sulata voi tai margariini kattilassa. Lisää maito ja kuumenna rasva-maitoseos 37-asteiseksi. Kaada seos tavalliseen tai yleiskoneen kulhoon. Yleiskoneella taikinaan saa paremman sitkon ja leipominen käy joutuisammin.
  2. Murenna hiiva nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Liuota sahrami kuumaan vesitilkkaan ja lisää se nesteeseen. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kananmunat.
  3. Sekoita rusinat jauhoihin, jotta ne sekoittuvat taikinaan paremmin. Vaivaa taikinaa yleiskoneella keskinopeudella noin 5 minuuttia, käsin 10–15 minuuttia. Lisää jauhoja tarvittaessa. Taikina on valmista kun se on raskasta, kiiltävää ja kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.
  4. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä vedottomassa, lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 1 tunti.
  5. Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle työpöydälle tai silikoniselle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
  6. Jaa taikina 40 osaan. Muotoile taikinasta esimerkiksi s-kirjaimen muotoisia pullia; pyörittele taikinapalat noin 20 cm:n pituisiksi tangoiksi ja kiepauta ne s-kirjaimen muotoisiksi. Paina taikinaan halutessasi koristeeksi rusinoita. Paina rusinat syvälle, jotta ne eivät irtoa kohottamisen ja paistamisen aikana.
  7. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna pullien kohota leivinliinalla peitettynä 30 minuuttia.
  8. Voitele pullat kananmunalla juuri ennen paistamista. Paista pullat 225-asteisen uunin keskitasossa kullanruskeiksi, noin 8–10 minuuttia. Vedä pullat leivinpaperin avulla ritilälle jäähtymään. Anna pullien jäähtyä leivinliinalla peitettyinä, jotta ne pysyvät pehmeinä ja tuoreina pidempään.
  9. Sahramipullat vanhenevat melko nopeasti, joten nauti ne mahdollisimman tuoreina ja pakasta loput.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
sahrami
Pulla
joulupulla
sahramipulla
Sokerileipuri
Joulu

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini