Uunilohi on herkullinen ruoka, joka on nopea valmistaa. Tällä reseptillä valmistuu Välimeren tyyliin oliiveilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla höystetty uunilohi.
4 annosta
45 min
Helppo
Kreikkalainen uunilohi
Ainesosat
600
g
lohifileetä
1
sitruuna
2
rkl
vihreitä oliivirenkaita
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja viipaleena
3
valkosipulin kynttä
pala
purjoa renkaina
2
rkl
pinjansiemeniä
tilliä
4
dl
Arla Lempi Ruokakerma Valkoviini & Tilli
Vaiheet
Poista lohesta nahka. Voitele uunivuoka, pese ja viipaloi sitruuna ja aseta sitruunaviipaleet vuoan pohjalle.
Lisää sitruunaviipaleiden päälle viipaloidut valkosipulinkynnet.
Laita vuokaan lohi ja sen päälle oliivirenkaat, aurinkokuivatut tomaatit, purjo, pinjasiemenet ja tilli.
Kaada vielä ruokakerma tasaisesti lohen päälle ja paista uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia.
Uunilohen kanssa maistuu esimerkiksi raikas salaatti ja keitetyt perunat tai riisi.