Mainos
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
Arla Keittiö

Uunilohi on herkullinen ruoka, joka on nopea valmistaa. Tällä reseptillä valmistuu Välimeren tyyliin oliiveilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla höystetty uunilohi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen uunilohi

Ainekset

600
g
lohifileetä
1
sitruuna
2
rkl
vihreitä oliivirenkaita
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja viipaleena
3
valkosipulin kynttä
pala
purjoa renkaina
2
rkl
pinjansiemeniä
tilliä
4
dl
Arla Lempi Ruokakerma Valkoviini & Tilli

Työvaiheet

Poista lohesta nahka. Voitele uunivuoka, pese ja viipaloi sitruuna ja aseta sitruunaviipaleet vuoan pohjalle.

Lisää sitruunaviipaleiden päälle viipaloidut valkosipulinkynnet.

Laita vuokaan lohi ja sen päälle oliivirenkaat, aurinkokuivatut tomaatit, purjo, pinjasiemenet ja tilli.

Kaada vielä ruokakerma tasaisesti lohen päälle ja paista uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia.

Uunilohen kanssa maistuu esimerkiksi raikas salaatti ja keitetyt perunat tai riisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Keitettyjen pottujen ja kaalin sekaan hyrskytetään tuorejuustoa. Lämmin kattilakyyti tuottaa samettisen herkullisen lisukkeen savukalalle tai grillilihalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savusilakat ja hyrskytetyt kesäkasvikset

Ainekset

1
l (800 g)
pieniä uusia perunoita
1
(600 g)
kesäkaali
1
tl
suolaa keitinveteen
1
nippu kevätsipulia
1
nippu tilliä
1
rs (150 g)
ranskankermaa
1
rs (100 g)
piparjuurituorejuustoa (esim. Creme Bonjour)
LISÄKSI
8
savusilakkaa tai muuta savukalaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Leikkaa kaalit lohkoiksi. Kuumenna suolalla maustettu vesi kattilassa, lisää perunat ja keitä 10 minuuttia.

  2. Lisää kaalilohkot joukkoon ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Ota desilitra keitinvettä talteen ja valuta loppu vesi pois.

  3. Hienonna sipulit ja tillit. Lisää ne, ranskankerma ja tuorejuusto kattilaan lämpimien perunoiden ja kaalien joukkoon.

  4. Sulje kansi. Ravista kattilaa voimakkaasti, kunnes ranskankerma ja tuorejuusto sekoittuvat. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.

  5. Tarjoa lämpimänä savukalan kanssa.

VINKKI! Hyrskyvihannekset sopivat myös grilliruokien lisukkeeksi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kokonaisena grillatulle siialle antavat makua sipuli, sitruuna ja yrtit. Myös makeantulinen chilikastike saa syvyyttä grillistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Halsterisiika & chilikastike

Ainekset

4
(yht. 1 kg)
pikkusiikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
sitruunaa
4
kesäsipulia
1
punainen chili
1
ruukku korianteria
1
rkl
rypsiöljyä
Chilikastike
3
punaista chiliä
1
grillattu sitruuna
½
dl
rypsiöljyä
1
rkl
sokeria
1
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suomusta ja puhdista kalat. Pyyhi kuiviksi talouspaperilla. Ripottele kalan sisälle ja pinnalle suolaa ja pippuria.
  2. Leikkaa sitruuna ohuiksi siivuiksi. Pilko sipuli pitkittäin ohuiksi paloiksi. Hienonna chili. Laita kalan sisään korianteria, sitruunasiivuja, sipulia ja chilit. Sivele kalojen pinnalle kevyesti öljyä ja aseta kalat halsterin väliin.
  3. Kuumenna grilli kuumaksi. Laita ensin kastikkeeseen tulevat chilit kokonaisena grilliin, kunnes pinta tummuu lähes mustaksi. Ota chilit kulhoon ja peitä kelmulla.
  4. Puolita sitruunat ja grillaa leikkauspintoja noin 5 minuuttia. Purista pehmenneistä sitruunoista lämmin mehu sauvasekoittimen kulhoon. Ota chilit kulhosta leikkuulaudalle, poista hiiltyneet kuoret ja siemenet. Laita chilit mehun joukkoon, lisää öljy, sokeri ja mausteet. Soseuta tasaiseksi.
  5. Grillaa kaloja halsterissa suoraan hiilloksella tai kaasugrillin keskilämmöllä 6–8 minuuttia per puoli. Selkäevän irrotessa kala on kypsä. Käännä halsteria vain kerran grillauksen aikana. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki! Kypsän kalan sisälämpötila on 48 astetta. Voit koristella annoksen alkukesällä ruohosipulin kukkasilla.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Apposkeitossa on kesäherneitä kolmella tavalla. Annoksen kruunaavat rapeiksi paistetut ahvenet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Apposkeitto

Ainekset

300
g
uusia perunoita
nippu (200 g) uusia porkkanoita
2
kesäsipulia varsineen
1
pieni kukkakaali
1
pieni parsakaali
2
l
toriherneenpalkoja (riivittäviksi)
½
l
sokeriherneenpalkoja
½
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
rkl
luomusitruunan kuorta raastettuna
n. 1
l
kasvislientä
1
tl
maustepippureita
2
laakerinlehteä
2
tl
kuivattua rakuunaa
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
500
g
ahvenfileitä
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Pinnalle
kesäsipulin varsia
tuoretta rakuunaa

Työvaiheet

  1. Pese ja pilko perunat ja porkkanat.Viipaloi sipulit ja hienonna varret. Irrottele kukkakaali ja parsakaali kukinnoiksi ja paloittele varret. Riivi toriherneet paloistaan. Huuhdo sokeriherneet.
  2. Paahda perunat, porkkanat ja sipulit sekä kukka- ja parsakaalin varret sitruunankuoriraasteella maustetussa öljyssä ison kattilan pohjalla reippaasti käännellen. Lisää kasvisliemi ja mausteet. Keitä kannen alla 10 minuuttia.
  3. Paista ahvenfileet nopeasti rapeiksi muurikalla tai paistinpannulla voi-öljyseoksessa.
  4. Lisää keittoon herneet ja herneenpalot sekä kukka- ja parsakaalin kukinnot. Keitä kannen alla 5 minuuttia. Viimeistele kesäsipulin varsilla ja tuoreella rakuunalla.
  5. Nostele ahvenia ja nokare hernehummusta keittoannosten päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lohi raakakypsytetään hapokkaalla limetillä, soijalla ja suolalla. Runsaat yrtit antavat kulhosalaatille mahtavan aromaattisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Limettilohi-nuudelisalaatti

Ainekset

MARINOITU LOHI
400
g
ruodotonta kirjolohifileetä
2
limetin mehu
2
rkl
soijaa
½
tl
suolaa
1
rkl
seesamiöljyä
NUUDELISALAATTIPOHJA
150
g
lasinuudeleita
2
porkkanaa
¼
punakaalia
2
kevätsipulia
2
dl
edamamepapuja (pakaste)
1
ruukku thaibasilikaa, minttua ja/tai korianteria

Työvaiheet

  1. Poista lohesta nahka ja leikkaa kala sentin kuutioiksi kulhoon. Purista joukkoon limetin mehu ja lisää soija, suola ja seesamiöljy. Sekoita niin että maut tasoittuvat ja siirrä lohi kylmään salaatin valmistumisen ajaksi.

  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kypsät nuudelit siivilässä kylmällä vedellä huuhdellen.

  3. Kuori porkkanat ja tee porkkanasta kuorimaveitsellä pitkiä, ohuita lastuja. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulit varsineen.

  4. Sekoita chilikastike (katso ohje alta).

  5. Kokoa nuudeleita, kasviksia, edamame-papuja, lohta ja yrttejä bowl-tyylisiin kulhoihin. Lusikoi chilikastiketta päälle.

Vinkki! Pakastetut edamamepavut ovat nopeasti käyttövalmiita. Niille riittää sulatus siivilässä haalealla vedellä huuhdellen.

 

Chilikastike

Ainekset

1
dl
makeaa chilikastiketta
1
rkl
limetinmehua
2
tl
inkivääriä raasteena
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.